Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/71064/huawei-neigia-rimtus-the-wall-street-journal-kaltinimus/spausdinti/

„Huawei“ neigia rimtus „The Wall Street Journal“ kaltinimus

Publikuota: 2019-12-30 21:02
Tematika: Verslo naujienos
Autorius: Ignas Petrikonis
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

Panašu, jog „Huawei“ kovos su JAV metraštyje atsirado dar vienas skyrius, už kurį galime padėkoti populiariam Valstijų dienraščiui „The Wall Street Journal“. Žurnalistų teigimu, sėkminga „Huawei“ kelionė į pasaulinę telekomunikacijų viršūnę buvo finansuota dešimtimis milijardų JAV dolerių, gautų iš Kinijos Vyriausybės.

Tiesą sakant, anot „WSJ“, „Huawei“ galimai gavo net prie 75 milijardus JAV dolerių valstybės paramos. Šis didžiulis skaičius susidaro iš įvairių dotacijų ir mokesčių lengvatų.

„Huawei“ neigia rimtus „The Wall Street Journal“ kaltinimus

„Huawei“ į tokius kaltinimus sureagavo ketvirtadienį pareikšdama, jog santykiai su Kinijos valdžia nesiskyrė nuo kitų privačių šalyje veikiančių kompanijų. Tai visiškai nestebina, kadangi telekomunikacijų milžinė jau seniai neigia ryšius su Kinijos Vyriausybe, o JAV kaltinimus šnipinėjimu vadina nepagrįstais.

„Huawei“ taip pat nesutinka su „The Wall Street Journal“ teiginiu, kad įmonė gavo 75 milijardus JAV dolerių, padeda Kinijos Vyriausybės. „WSJ“ straipsnyje minima, jog parama padėjo „Huawei“ atsiplėšti nuo konkurentų, bet neužsimena apie mokesčių lengvatas JAV technologijų kompanijoms. Pavyzdžiui, „Amazon“ nesumokėjo nė cento mokesčių antrus metus iš eilės.

„Kaip ir kitos technologijų kompanijos, veikiančios Kinijoje, įskaitant ir užsienietiškas, „Huawei“ gavo šiek tiek politinio palaikymo iš Kinijos Vyriausybės,“ – pranešime sakė Karl Song, bendrovės korporatyvinės komunikacijos skyriaus viceprezidentas. „Bet mes niekada negavome jokių išskirtinių sąlygų.“

Ketvirtadienio pranešime Song taip pat teigė, kad įmonės apyvartinis kapitalas pirmiausia gaunamas iš jos pačios verslo operacijų, kurios ir sudaro 90% jos apyvartinių lėšų bei išorinio finansavimo, bet ne Vyriausybės subsidijų. „„Huawei“ išorinis finansavimas atitinka visas rinkos taisykles, o skolinimosi kaina nesiskiria nuo rinkoje vyraujančios“ – pridėjo Karl Song.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!