Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/71002/htc-padetis-vis-prastesne-planuojami-nauji-darbuotoju-atleidimai/spausdinti/

„HTC“ padėtis vis prastesnė: planuojami nauji darbuotojų atleidimai

Publikuota: 2019-12-20 13:17
Tematika: Verslo naujienos
Autorius: Žilvinas Degutis
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

Taivano išmaniųjų įrenginių gamintojo „HTC“ padėtis darosi vis prastesnė. Jos verslas pastaraisiais metais nuolat mažino savo pajėgumus parduodant dalį jo kitoms kompanijoms, mažinant kadrų skaičių. Remiantis „HTC“ pranešimu, bendrovė vykdys naują darbuotojų atleidimo etapą, tačiau liko neatskleista nei atleidimo mastų, nei datų, nei konkretesnių detalių.

„HTC“ padėtis vis prastesnė: planuojami nauji darbuotojų atleidimai

Ataskaitoje teigiama, kad „HTC“ atleidimai iš darbo yra skirti tam, kad užtikrinti „VIVE“ ir mobiliųjų telefonų verslo tobulėjimą ateityje. Taivano gamintojas atkreipė dėmesį į tai, kad jis ir toliau diegs mobiliojo ryšio, VR ir „blockchain“ produktus ir paslaugų naujoves. „HTC“ 2015 m. sumažino 2250 darbo vietų, o 2018 m. Liepą – dar 1 500 darbo vietų. Remiantis ataskaita, „HTC“ šiuo metu dirba daugiau nei 3000 žmonių ir šiuo žingsniu ji optimizuos savo personalą pagal verslo poreikius.

Belieka tik vilti, kad Taivano gamintojas kada nors galės grįžti į didįjį verslą. Galbūt tam reikia pilno kompanijos pardavimo (pvz. „Nokia“ prekinio ženklo pardavimas), o ne skaidymo dalimis bandant sušvelninti vis didėjančią prarają. Belieka tik laukti ir palinkėti „HTC“ ilgų ir sėkmingų verslo metų.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!