Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/70951/google-grasina-turkijai/spausdinti/

„Google“ grasina Turkijai

Publikuota: 2019-12-17 21:15
Tematika: Verslo naujienos
Autorius: Žilvinas Degutis
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

„Google“ perspėjo, jog netieks naujų „Android“ išmaniųjų telefonų Turkijos rinkai po to, kai šalies konkurencijos taryba nusprendė, kad bendrovė neįvykdė prašymo leisti vartotojams pasirinkti alternatyvius paieškos variklius įrenginiuose, pranešė „Reuters“.

„Google“ grasina Turkijai
Asociatyvi nuotr.

Naujienų agentūrai atsiųstame pranešime „Google“ teigė informavusi savo partnerius iš Turkijos, kad kompanija „negalės bendradarbiauti su jais dėl naujų „Android“ telefonų sandorių“, tačiau tai neturės jokios įtakos dabartiniams išmaniesiems telefonams, naudojantiems pastarąją OS.

„Google“ pridūrė, kad siekdama išspręsti problemą bendradarbiauja su Turkijos konkurencijos tarnyba. Bendrovės nemalonumai prasidėjo 2018 m. rugsėjo mėn., kai bendrovė už tai sumokėjo 93 mln. TRY (14.23 mln. eur) baudą, susijusią su jos mobiliosios programinės įrangos pardavimais. Tuo metu „Hurriyet Daily News“ pranešė, kad „Google“ buvo duoti šeši mėnesiai „atkurti sveiką konkurenciją“.

Praeitą mėnesį, šalies valdžia teigė, kad „Google“ padaryti pakeitimai sutartyse su Turkijos verslo partneriais buvo nepakankami ir vis tiek neleido pakeisti numatytojo paieškos variklio „Android“ įrenginiuose. Interneto milžinui buvo įsakyta sumokėti 0,05 procento savo pajamų per dieną, kol jis įvykdys nurodymą, atidedant vykdymą 60 dienų, per kurį „Google“ gali užginčyti sprendimą.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!