Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/70949/5g-telefonu-pardavimo-lenktynese-visiskas-samsung-dominavimas/spausdinti/

5G telefonų pardavimo lenktynėse – visiškas „Samsung“ dominavimas

Publikuota: 2019-12-17 09:20
Tematika: Verslo naujienos
Autorius: Lukas Snarskis
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

5G ryšio technologija jau po truputį pradedame naudoti, tačiau žymiai sparčiau vyksta šią naujovę palaikančių telefonų pristatymai. Šios technologijos palaikymą, bent jau antroje metų pusėje, gauna kone kiekvienas išleistas flagmanas. „IHS Markit“ neseniai paskelbė statistiką, kuri atskleidžia, jog populiariausias 5G telefonų gamintojas šiuo metu – „Samsung“.

5G telefonų pardavimo lenktynėse – visiškas „Samsung“ dominavimas

Pietų Korėjos milžinė trečiajame šių metų ketvirtyje sudarė net 74 proc. visos 5G išmaniųjų telefonų rinkos, praneša „IHS Markit“. Skelbiama, jog didžiausias telefonų gamintojas pasaulyje sugebėjo parduoti daugiau nei 3,2 mln. įrenginių su naujosios ryšio technologijos palaikymu. Iš viso per 2019 metų trečią ketvirtį buvo parduota 4,3 mln. tokių įrenginių.

„Samsung“ šiuo metu yra išleidusi penkis išmaniuosius, kurie palaiko 5G ryšio technologiją ir bent jau kol kas pirmauja ir pagal šį rodiklį. Daugiausiai pardavimų sulaukė naujausias gamintojo flagmanas – „Samsung Galaxy Note 10 5G“, kuris jau pasiekė 1,6 mln. pardavimų ribą. Žvelgiant į kitų gamintojų rezultatus – jie atrodo labai kukliai.

Pavyzdžiui, kita Pietų Korėjos kompanija LG per antrąjį ir trečiąjį šių metų ketvirčius pardavė 700 tūkst. išmaniųjų telefonų, o Kinijos kompanijos „Xiaomi“, „Huawei“, „Vivo“, „Oppo“ ir ZTE sudaro 17 proc. visų 5G telefonų pardavimų ir bendrai paėmus savo sąskaitoje turi taip pat 700 tūkst. parduotų įrenginių.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!