Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/70932/m-zuckerbergo-svajone-sujungti-whatsapp-instagram-ir-messenger-gali-neissipildyti/spausdinti/

M. Zuckerbergo svajonė sujungti „WhatsApp“, „Instagram“ ir „Messenger“ gali neišsipildyti

Publikuota: 2019-12-16 21:03
Tematika: Verslo naujienos
Autorius: Žilvinas Degutis
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

Markas Zuckerbergo svajonė suvienyti visas tris paslaugas – „WhatsApp“, „Instagram“ ir „Messenger“ gali neišsipildyti. JAV federaliniai pareigūnai gali sukliudyti šiam procesui, nes jie ketina imtis rimtų veiksmų ribojant „Facebook“ planus dėl antimonopolinių priežasčių, cituojama „Wall Street Journal“ pranešime.

M. Zuckerbergo svajonė sujungti „WhatsApp“, „Instagram“ ir „Messenger“ gali neišsipildyti

„Federalinė prekybos komisija“ (trump. FTC) gali užkirsti kelią „Facebook“ planui suvienyti savo teikiamas paslaugas, jei šis procesas būtų laikomas antikonkurenciniu. „Federalinė prekybos komisija“ atliks išsamią apklausą, siekdama išsiaiškinti, kaip „Facebook“ ketina galutinai integruoti savo produktus. Pastebėję bet kokį neatitikimą, FTC galėtų kreiptis įsakymo nutraukti suvienijimo procesą, tačiau, kad tai įvyktų FTC reikės penkių narių balsų daugumos ir ieškinio padavimo federaliniam teismui, kad būtų galima teisiškai įvykdyti draudimą.

Nors pats „Facebook“ yra rimtai susirūpinęs dėl „Federalinės prekybos komisijos“ pareiškimo, šiuo metu nėra aišku, ar agentūra sieks įsakymo, ar pateiks įmonei antimonopolinį ieškinį dėl sąveikos politikos. FTC konkrečių veiksmų galėtų imtis jau kitą mėnesį uždraudžiant tam tikrus politinius sujungimo sprendimus, kad sustabdytų antikonkurencinius „Facebook“ veiksmus.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!