Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/70929/huawei-vis-dar-gali-tapti-populiariausiu-telefonu-gamintoju-atsilikimas-nuo-samsung-ir-toliau-mazeja/spausdinti/

„Huawei“ vis dar gali tapti populiariausiu telefonų gamintoju, atsilikimas nuo „Samsung“ ir toliau mažėja

Publikuota: 2019-12-16 10:16
Tematika: Verslo naujienos
Autorius: Lukas Snarskis
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

Pastarieji penkeri metai buvo itin sėkmingi Kinijos kompanijai „Huawei“. 2015 metais šis gamintojas pardavė daugiau nei 104 mln. išmaniųjų telefonų ir įsitaisė tarp trijų populiariausių telefonų gamintojų. Dar po metų, kompanijos atstovai paskelbė ganėtinai ambicingą planą – tapti populiariausiu telefonų gamintoju iki 2021 metų.

Ir nors pastaruoju metu „Huawei“ išgyvena ne pačius lengviausius laikus, tačiau pasiekti savo tikslą jie vis dar gali. Kaip rodo „Korea Herald“ informacija, kinai šiemet pasieks 251 mln. parduotų telefonų ribą ir metus užbaigs būdami antroje pozicijoje. „Huawei“ užimama rinkos dalis turėtų siekti 17,7 proc., o tai yra tik 3,6 proc. mažiau nei pirmoje pozicijoje jau kuris laikas karaliaujančios „Samsung“ kompanijos. Pietų Korėjos milžinė užima 21,3 proc. rinkos ir parduotų telefonų skaičius turėtų pasiekti maždaug 323 mln. vienetų.

„Huawei“ vis dar gali tapti populiariausiu telefonų gamintoju, atsilikimas nuo „Samsung“ ir toliau mažėja

Įdomu tai, kad dar 2018 metais „Hauwei“ turėjo 14,4 proc., o „Samsung“ rinkos dalis siekė 20,3 proc. Tai rodo, jog skirtumas tarp šių dviejų milžinų siekė 5,6 proc., bet reikėtų atkreipti dėmesį į tai, kad nepaisant didėjančių „Samsung“ pardavimų – skirtumas tarp šių dviejų kompanijų stabiliai mažėja. Remiantis tokia informacija, galima daryti prielaidą, kad ambicingas kinų planas gali tapti realybe.

Iš esmės viskas labai stipriai priklausys nuo tolimesnės situacijos su JAV. Kaip tikriausiai visi žinote, JAV vyriausybė yra pritaikiusi sankcijas Kinijos milžinei, o jos ganėtinai skaudžiai atsiliepia kompanijos galimybėms laisvai pardavinėti savo naujausią produkciją pasauliniu mastu. Pagrindinė problema – ribotos galimybės dirbti su „Google“, kas neleidžia naudoti „Google“ paslaugų paketo.

Būtent dėl aukščiau paminėtos priežasties, „Huawei“ iki šiol negali parduoti naujojo „Huawei Mate 30 Pro“ flagmano, kuris yra parduodamas bei jokių „Google“ sukurtų programėlių, o tai yra kertinis momentas kodėl šio įrenginio negalime įsigyti ne tik mūsų vietinėse parduotuvėse, tačiau ir didžiojoje dalyje Europos.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!