Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/70907/daugejantis-kameru-skaicius-telefone-sukelia-nemazai-problemu-gamintojai-nespeja-gaminti-kameros-moduliu/spausdinti/

Daugėjantis kamerų skaičius telefone sukelia nemažai problemų – gamintojai nespėja gaminti kameros modulių

Publikuota: 2019-12-14 13:36
Tematika: Verslo naujienos
Autorius: Lukas Snarskis
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

Telefonuose esančios kameros tobulėja kone kasmet, o jų skaičius vienam įrenginyje nuolatos auga. Jeigu prieš metus ar du išmanieji turėdavo po dvi ar tris kameras nugarėlėje, tai dabar jų skaičius išaugo iki trijų, keturių ar net penkių. Paklausa taip stipriai auga, kad kamerų modulių gamintojai nebespėja aprūpinti visų vidutinės ir aukščiausios klasės įrenginių.

Kompanijos „Genius Electronic Optical“ pirmininkas Jonesas Chen teigia, jog pagrindinės to priežastys – padidėjęs lęšių sudėtingumas ir jų įvairovė. Tikriausiai niekam ne paslaptis, kad išmaniųjų telefonų komponentai tampa vis sudėtingesni ir jų gamyba užtrunka vis ilgiau. Būtent tai ir nulėmė susidariusį deficitą.

Daugėjantis kamerų skaičius telefone sukelia nemažai problemų – gamintojai nespėja gaminti kameros modulių

Teigiama, kad kiekvienam telefono komponentui, o ypatingai objektyvams, gaminti reikalinga labai pažangi įranga su itin tikslia programine įranga. Įdomu ir tai, jog kitais metais prognozuojamas dar didesnis telefonų kamerų lęšių poreikis. Nors iki 2020 metų dar liko šiek tiek laiko, tačiau jau dabar matėme ne vieną ir ne du telefonus, kurie turės bent keturias ar penkias kameras.

Kaip teigia „Genius Electronic Optical“ atstovas, šiuo metu kompanija stengiasi specializuotis tik ties vidutinių ir aukščiausios klasės telefonų kamerų modulių gamybos. Teigiama, jog dirbti su žemesnės klasės įrenginiais yra finansiškai nenaudinga. Kompanijos prezidentas Kuo Ying-Li paminėjo ir tai, kad šiuo metu jo vadovaujama įmonė tobulina tokius sprendimus kaip kamerų moduliai vandens lašo formos išpjovoje, periskopiniai moduliai, gylio jutikliai bei po ekranu montuojami jutikliai.

Atskleidžiama, kad populiariausi kamerų jutikliai yra 10 MP ar dar aukštesnės raiškos. Tokio tipo jutikliai sudaro net 47 proc. visų kameros modulių.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!