Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/70802/abu-google-ikurejai-perleidzia-savo-imones-vadzias/spausdinti/

Abu „Google“ įkūrėjai perleidžia savo įmonės vadžias

Publikuota: 2019-12-05 11:34
Tematika: Verslo naujienos
Aut. teisės: ©15min, UAB
Inf. šaltinis: 15min.lt

Įmonės „Google“ įkūrėjai – Larry Page'as ir Sergejus Brinas – nuo įmonės restruktūrizacijos prieš ketverius metus ir motininės bendrovės „Alphabet“ įsteigimo iš esmės laikėsi atokiau nuo viešos veiklos ir vadovavo motininei bendrovei, kai tuo tarpu pačiai „Google“ vadovavo Sundaras Pichai. Šią savaitę padėtis visiškai keičiasi: įmonės steigėjai viešu laišku paskelbė, kad traukias ir iš „Aphabet“ vadovų pozicijos bei vadžias perleidžia kolegai S. Pichai.

Abu „Google“ įkūrėjai perleidžia savo įmonės vadžias

Tiesa, L. Page'o ir S. Brino pasitraukimas nėra absoliutus – jie liks ir „Aphabet“ darbuotojais, ir vadovų tarybos nariais, tačiau ant beveik trilijono dolerių vertės imperijos sosto, kurį jie patys ir pastatė, sėdės jau kitas žmogus, rašo „The Verge“.

„Bendrovei „Alphabet“ įsitvirtinus, o „Google“ ir kitos dukterinės įmonės efektyviai veikia kaip nepriklausomos bendrovės, atėjo natūralus metas supaprastinti mūsų valdymo struktūrą. Niekada nebuvome tie, kurie laikytųsi įsikibę valdančiųjų pozicijų, kuomet manėme, kad yra geresnių būdų įmonei valdyti. Ir „Alphabet“ bei „Google“ daugiau nebereikia dviejų generalinių direktorių ir prezidento. Tad ateityje Sundaras bus ir „Google“, ir „Alphabet“ generalinis direktorius“, – viešame laiške rašė L. Page'as ir S. Brinas.

„Jis bus vadovas, atsakingas ir už „Google“ veiklą, ir už „Alphabet“ investicijas į mūsų kitų dukterinių bendrovių veiklą. Ilgalaikiu periodu mes aktyviai dalyvausime ir „Google“, ir „Alphabet“ veikloje, būsime aktyvūs vadovų tarybos nariai, akcininkai ir bendraįkūrėjai“, – tęsiama vadovų laiške.

Elektroniniame laiške, išsiųstame visiems įmonėms darbuotojams ir vėliau publikuotame kartu su viešu L. Page'o ir S. Brino laišku, S. Pichai pabrėžė, kad pokyčiai neturės jokios įtakos kasdienei „Google“ veiklai. „Noriu aiškiai pasakyti, kad šie pokyčiai niekaip nepakeis „Alphabet“ struktūros ar darbo, kuri ši įmonė vykdo kiekvieną dieną. Aš ir toliau būsiu sutelkęs dėmesį į „Gooogle“ veiklą bei gilius darbus, kuriuos vykdome norėdami išplėsti kompiuterių galimybių ribas ir sukurti visiems naudingesnį „Google“. Tuo pačiu aš džiaugiuosi „Aphabet“ ir šios įmonės ilgalaikiu tikslu įveikinėti didžiausius iššūkius pasitelkiant technologijas“.

Ir nors iš pirmo žvilgsnio tai gali pasirodyti kaip sukrečianti naujiena, paveiksianti visą „Google“ ateitį, žmonėms, kurie ilgesnį laiką stebėjo S. Brino ir L. Page'o karjeras, tai neturėtų sukelti jokios nuostabos. Šie du vyrai labai retai pasirodydavo viešuose renginiuose, susitikimuose su investuotojais ar įmonės naujų produktų pristatymuose kasmetinėje „Google I/O“ konferencijoje. S. Brinas, kažkada nusifilmavęs dabar nutraukto „Google Glass“ projekto pristatyme šokantis su parašiutu, buvo matomas kaip futuristiškasis, eksperimentinis įmonės veidas, o L. Page'as, vadovavęs „Google“, kol šios pareigos nebuvo perleistos S. Pichai, atitiko įmonės vadovo įvaizdį. Tačiau po įmonės restruktūrizacijos ir visų „Google“ projektų pakišimo po „Alphabet“ skėčiu jie iš esmės dingo iš viešumos.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!