Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/70779/baltijos-asambleja-inovatyviausia-lietuvos-imone-paskelbe-axioma-metering/spausdinti/

Baltijos asamblėja inovatyviausia Lietuvos įmone paskelbė „Axioma Metering“

Publikuota: 2019-12-03 21:08
Tematika: Verslo naujienos
Aut. teisės: ©Alfa.lt
Inf. šaltinis: Alfa.lt

Apskaitos prietaisų kūrėja ir gamintoja „Axioma Metering“ laimėjo dar vieną apdovanojimą, šįkart – Baltijos inovacijų prizo konkurse. Baltijos asamblėjos organizuojamame renginyje „Axioma Metering“ buvo paskelbta inovatyviausia įmone iš Lietuvos.

„Mūsų sukurti naujos kartos ultragarsiniai skaitikliai sulaukia įvertinimo ne tik vietinėje rinkoje, bet ir už mūsų valstybės ribų. Esame orientuoti į viso pasaulio rinkas, todėl kiekvienas apdovanojimas yra svarbus mūsų darbo“, – sakė „Axioma Metering“ vadovas Ignas Vosylius, kuriam vakar Rygoje įvykusiame renginyje buvo įteiktas diplomas.

Baltijos inovacijų prizo konkurso komisijos dėmesį patraukė du naujausi lietuvių gaminiai: išmanusis vandens skaitiklis „Qalcosonic W1“ bei šilumos ir aušinimo skaitiklis „Qalcosonic E3“.

Baltijos asamblėja yra trijų Baltijos šalių parlamentų susirinkimas. Čia aptariami visoms trims šalims rūpimi strateginiai dalykai ir įvertinami asmenys už metų pasiekimus meno, mokslo ir literatūros srityse. Taip pat apdovanojamos trys inovatyviausios įmonės: po vieną iš Lietuvos, Latvijos ir Estijos. Pagrindinį Baltijos inovacijų prizą šiemet pelnė Latvijos įmonė „UAV Factory“, kurianti bepiločius tolimų atstumų skraidančius prietaisus.

Nominacijas Baltijos inovacijų prizui teikia Baltijos mokslo ir technologijų parkų bei inovacijų centrų asociacija BASTIC.

Vakar „Axioma Metering“ sulaukė dar vieno pripažinimo. Kompanija pelnė pagrindinį portalo „Lrytas.lt“ projekto „Verslo genas“ apdovanojimą – buvo paskelbta 2019-ųjų atradimu. „Verslo genas“ orientavosi į verslą, sugalvotą ir sukurtą Lietuvoje. Projekte buvo pristatytos skirtingos lietuviškos įmonės: ir koncernai, vienijantys tūkstančius darbuotojų, ir vidutinės kompanijos, ir šeimų sukurtos bendrovės.

Šis apdovanojimas – jau ketvirtasis, kurį „Axioma Metering“ ir jos kuriami bei gaminami inovatyvūs produktai pelnė 2019 m. Spalio pabaigoje kompanijos gaminamas skaitiklis „Qalcosonic E3“ pripažintas 2019 m. energetikos projektu „Metų paslauga“ apdovanojimuose, kuriuos rengia Lietuvos verslo konfederacija.

Šių metų birželio mėnesį „Axioma Metering“ pelnė apdovanojimą „Inovacija 2019“ už skaitiklį „Qalcosonic W1“. Įmonė buvo pasveikinta Kauno augančio verslo apdovanojimuose „K.A.V.A. 2019“.

2019 m. „Axioma Metering“ pagamino beveik 300 tūkst. skaitiklių. 2020 m. kompanija planuoja pardavimus didinti 4 kartus, pardavimo rinką plėsdama į Šiaurės Ameriką, Aziją, Vidurio Rytus ir Afriką. Modernūs skaitikliai gaminami šiemet atidarytoje gamykloje, į kurią bendrovė investavo 15 mln. eurų.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!