Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/70660/paskelbta-naujausia-programeliu-atsisiuntimo-statistika-80-proc-parsiuntimu-priklauso-top-kurejams/spausdinti/

Paskelbta naujausia programėlių atsisiuntimo statistika – 80 proc. parsiuntimų priklauso TOP kūrėjams

Publikuota: 2019-11-25 17:52
Tematika: Verslo naujienos
Autorius: Lukas Snarskis
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

Išmaniųjų telefonų ar kitų panašių įrenginių naudotojai nuolatos naudoja daugybę skirtinų programėlių. Tačiau ar kada susimąstėte kiek aplikacijų yra parsisiunčiama kas mėnesį? Kompanija „Sensor Tower“ visai neseniai paskelbė informaciją apie trečiojo šių metų ketvirčio programėlių atsisiuntimus.

Paskelbta naujausia programėlių atsisiuntimo statistika – 80 proc. parsiuntimų priklauso TOP kūrėjams

Skelbiama, jog trečiojo 2019 metų ketvirčio metu buvo parsisiųsta net 29,6 mlrd. programėlių. Bene įdomiausiai atrodo tai, kad net 80 proc. parsiuntimų priklauso populiariausiems aplikacijų kūrėjams, kurie sudaro 1 proc. visų kūrėjų. Visi kiti, net 99 proc. kūrėjų, kurių yra kone 800 tūkst., sugeneravo 6 mlrd. parsisiuntimų.

Jeigu kalbėsime apie žaidimus, tai 1 proc. kūrėjų sugeneravo 9,1 mlrd. atsisiuntimų. Tai sudaro net 82 proc. visų žaidimų atsisiuntimų, kurių bendras skaičius siekia 11,1 mlrd. Remiantis pateikiama informacija, tokio tipo aplikacijos turi vidutiniškai po 8,4 mln. instaliacijų.

Žinoma, daugumai įdomu ir pajamos, kurias sugeneruoja mūsų atsisiuntimai. Skelbiama, jog trečiojo ketvirčio metu buvo surinkta 22 mlrd. JAV dolerių, o populiariausi aplikacijų kūrėjai surinko 20,5 mlrd. JAV dolerių., kuomet visi kiti pelnė vos 1,5 mlrd. Tai reiškia, jog daugiau nei 150 tūkst. kūrėjų uždirbo po maždaug 9,990 JAV dolerių.

Taip pat atkreipiamas dėmesys, jog tas 1 proc. populiariausių kūrėjų apžvelgiamo ketvirčio metu nesugebėjo padidinti savo pajamų ir rezultatai iš esmės išliko panašūs kaip ir ankstesniais periodais. „Sensor Tower“ tyrimas taip pat atskleidžia ir tai, jog norint užsitikrinti sėkmę – privalu patekti tarp to 1 proc. populiariausiųjų. Aplikacijos sukūrimas negarantuoja didžiulių pajamų ir tam būtina nuolat pateikti atnaujinimus, tobulinti savo produktą bei teikti palaikymą.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!