Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/70634/jav-gavo-daugiau-nei-300-prasymu-del-leidimo-prekiauti-su-huawei/spausdinti/

JAV gavo daugiau nei 300 prašymų dėl leidimo prekiauti su „Huawei“

Publikuota: 2019-11-22 11:22
Tematika: Verslo naujienos
Autorius: Lukas Snarskis
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

Kinijos ir JAV konfliktas yra viena karščiausių temų šiemet, o į tai, žinoma, įtrauktas ir vienas didžiausių Kinijos gamintojų „Huawei“. Kaip žinia, šiai kompanijai pritaikytos sankcijos, kurios antram didžiausiam išmaniųjų telefonų gamintojui neleidžia laisvai bendradarbiauti su JAV kompanijomis.

JAV gavo daugiau nei 300 prašymų dėl leidimo prekiauti su „Huawei“

Dėl pritaikytų sankcijų, „Huawei“ iki šiol neatgabeno į Europą ir naujųjų „Mate 30“ serijos išmaniųjų telefonų, o to priežastis labai paprasta. Kinijos kompanija negali naudoti „Google“ paslaugų paketo, nes „Google“ negali suteikti licencijos naujai išleistiems „Huawei“ įrenginiams. Visai neseniai buvo nuspręsta pratęsti išimties taikymą šiam gamintojui, o JAV prekybos departamentas atskleidė, jog pradėjo svarstyti laikinųjų licencijų išdavimo klausimus vietinėms kompanijoms.

Pranešama, jog JAV kompanijos pateikė maždaug 300 prašymų dėl leidimo prekiauti su „Huawei“. Skelbiama ir tai, kad bent jau kol kas buvo patvirtinta maždaug 25 proc. visų šių prašymų, tačiau tuo pačiu pažymima ir tai, jog ne visos užklausos buvo patenkintos. Yra pasirodę informacijos, kad dauguma leidimų susiję su kai kurių mobiliųjų telefonų ir neelektroninių dalių pardavimu.

Žinoma, kaip jau turbūt tapo įprasta, JAV prekybos departamentas išplatino pranešimą, kuriame teigiama, jog licencijas dirbti su Kinijos kompanija gauna tos kompanijos, kurių bendradarbiavimas su „Huawei“ nekelia pavojaus JAV nacionaliniam saugumui ar užsienio politikos interesams.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!