Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/70585/google-nori-tapti-banku-startas-jau-kitais-metais/spausdinti/

„Google“ nori tapti banku: startas jau kitais metais

Publikuota: 2019-11-19 17:17
Tematika: Verslo naujienos
Autorius: Žilvinas Degutis
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

„Google“ žengia naują žingsnį link savo dominavimo pasaulyje. Remiantis šios organizacijos pranešimu, įmonė bendradarbiauja su „Citigroup“ ir finansų įstaiga Standfordo universitete. Šis sprendimas padės glaudžiau sujungti esamas ir būsimas bendrovės finansines paslaugas, teikiamas bankų. Projekto startas numatytas 2020 m.

„Google“ nori tapti banku: startas jau kitais metais

Nors „Google“ vartotojams siūlys banko sąskaitas, finansinę jų veiklą ir sąskaitų tvarkymą vykdys partneriai. Šį projektas, kurį jie pavadino „cache“, jau remia „Citigroup“ ir „Stanfordo kredito unija“. Dėka jų siekiama pritraukti naujų jaunesnių klientų, kuriems yra patrauklu vykdyti komercinę veiklą internete. Nors atrodo, kad „Google“ kaip tarpininkas nieko iš to neuždirbs, nes nebus atsakingi už sąskaitų tvarkymą, pasirodo, jie turės pilną prieigą prie svarbios vartotojų, atidariusių paskyras, informacijos.

„Google“ generalinis direktorius ir viceprezidentas Caesar Sengupta sakė, kad tokiu būdu jie bandys suteikti vartotojams pranašumų ir kartu apsvarstys įvairias atlygio programas. Jie taip pat svarsto neapmokestinti sąskaitos paslaugų, o tai suteiktų didelį pranašumą prieš kai kuriuos kitus bankus.

Tačiau ši paslauga gali patikti ne visiems vartotojams, nes jie „Google“, kuri jau turi sukaupusi pakankamai asmens duomenų kitose savo paslaugose, suteiktų dar daugiau konfidencialios informacijos. Technologijų milžinas teigia, kad per „Google Pay“ surinkti duomenys niekada nebuvo naudojami reklamos tikslais ir nebuvo parduodami prekybininkams, o ateityje tokie veiksmai nėra numatomi.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!