Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/70584/samsung-koncentruojasi-i-sulenkiamus-telefonus-pasieke-susitarima-del-itin-plono-stiklo-gamybos/spausdinti/

„Samsung“ koncentruojasi į sulenkiamus telefonus – pasiekė susitarimą dėl itin plono stiklo gamybos

Publikuota: 2019-11-19 07:24
Tematika: Verslo naujienos
Autorius: Žilvinas Degutis
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

„Samsung“ pasirašė išskirtinį susitarimą su „Dowoo Insis“ dėl ypač plono stiklo (UTG) gamybos, kuris bus naudojamas ateities sulankstomuose telefonuose. Išskirtinumas tas, jog „Dowoo“ parduos UTG tik „Samsung“ ir niekam kitam.

„Samsung“ koncentruojasi į sulenkiamus telefonus – pasiekė susitarimą dėl itin plono stiklo gamybos

Šiuo metu įmonė gali pagaminti maždaug 500 000 vienetų per mėnesį. Sakoma, kad stiklo storis yra mažiau nei 100 μm, galbūt net toks plonas kaip 30 μm (maždaug toks yra žmogaus plauko storis). Jis yra daug atsparesnis išorės poveikiams nei poliamidinis plastikas, naudojamas dabartiniame „Galaxy Fold“, bent jau kai kalbama apie įbrėžimus.

„Dowoo Insis“ iš „Samsung Venture Investment“ gavo 12 milijardų Pietų Korėjos vonų (apie 9,3 milijardus eur) investiciją, kaip išskirtinio susitarimo dalį. Manoma, kad sutartis yra dviejų etapų – vidutinės trukmės ir ilgalaikė, todėl „Samsung“ ketina „Dowoo“ perves dar daugiau grynųjų pinigų, kad galėtų išplėsti gamybos pajėgumus.

Pranešama, kad „Samsung“ kitąmet planuoja parduoti 5–6 milijonus sulankstomų telefonų, todėl „Dowoo“ reikia pasiruošti iš anksto, kad sugebėtų tiekti pakankamai UTG plokščių. Jei sulankstomo ekrano technologija pasiteisins taip, kaip „Samsung“ tikisi, ateinantiems metams jų reikės kur kas daugiau, ypač kaupiant atsargas naujų modelių pristatymui.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!