Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/70558/nepaisant-atsigavimo-zenklu-kinijos-ismaniuju-telefonu-rinka-ir-toliau-traukiasi/spausdinti/

Nepaisant atsigavimo ženklų, Kinijos išmaniųjų telefonų rinka ir toliau traukiasi

Publikuota: 2019-11-18 09:35
Tematika: Verslo naujienos
Autorius: Lukas Snarskis
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

Niekam ne paslaptis, jog Kinijos išmaniųjų telefonų rinka pastaruoju metu traukiasi. Pardavimai jau kuris laikas mažėja, tačiau dabar pastebimi ir šiokie tokie atsigavimo ženklai. Lyginant su praėjusiais metais, trečiojo šių metų ketvirčio metu rinkos susitraukimas siekia vos 3,6 proc., o tai yra kiek mažiau nei praėjusių dviejų ketvirčių metų.

Trečiojo 2019 metų ketvirčio metu buvo parduota 98,9 mln. išmaniųjų telefonų, o prie to, žinoma, labiausiai prisidėjo „Huawei“. Viena didžiausių Kinijos kompanijų šiuo metu užima net 42 proc. vietinės rinkos, o jų pardavimai šalyje išaugo net 64,6 proc., lyginant su tuo pačiu periodu praėjusiais metais.

Nepaisant atsigavimo ženklų, Kinijos išmaniųjų telefonų rinka ir toliau traukiasi

Antroje pozicijoje šiuo metu randame „Vivo“, kuri šiuo metu užima 18,3 proc. Kinijos rinkos. Trečioje pozicijoje rikiuojasi OPPO su 16,6 proc., o ketvirtoje pozicijoje – „Xiaomi“, kuri užima 9,8 proc. rinkos. Įdomu tai, jog penktoje pozicijoje randame „Apple“.

Pats faktas, kad „Apple“ produktai yra tarp populiariausių gamintojų tikriausiai nenustebins nei vieno, tačiau ši JAV kompanija yra vienintelė, neskaitant „Huawei“, kurios rinkos dalies išaugo, lyginant su atitinkamu periodu praėjusiais metais. Šiuo metu „Apple“ užima 8,2 proc. rinkos.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!