Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/70525/jau-aisku-kur-europoje-stoves-naujoji-gigafactory-gamykla/spausdinti/

Jau aišku kur Europoje stovės naujoji „Gigafactory“ gamykla

Publikuota: 2019-11-14 09:34
Tematika: Verslo naujienos
Autorius: Darius Verbickas
Aut. teisės: ©Technologijos.lt
Inf. šaltinis: Technologijos.lt

Per Vokietijoje vykusį automobilių apdovanojimų renginį ir atsiimdamas „Golden Steering Wheel“ apdovanojimą, Elonas atskleidė kurioje Europos šalyje stovės naujausia „Tesla“ kompanijos „Gigafactory“ gamykla.

Anksčiau, kaip galimos naujosios gamyklos vietos, buvo įvardijamos tokios šalys, kaip Lenkija, Vengrija, Rumunija, Čekija.

Vaizdas iš Šanchajuje pastatytos „Gigafactory 3“ gamyklos © „Tesla“
Vaizdas iš Šanchajuje pastatytos „Gigafactory 3“ gamyklos © „Tesla“

Lietuvai taip pat pavyko atkreipti Elono dėmesį, kai 2017-ųjų metų pradžioje kompiuterinių žaidėjų bendruomenė pristatė „Gigafactory“ projektą „Minecraft“ aplinkoje. Tačiau daugiausiai buvo kalbama, jog naujoji „Gigafactory“ gamykla bus statoma Vokietijoje ir Elonas Muskas šias kalbas patvirtino.

Naujoji gamykla bus pastatyta šalia naujojo Berlyno oro uosto ir teigiama, jog šalia bus įkurtas inžinerijos bei dizaino centras.

Numatoma, kad šioje „Gigafactory“ gamykloje bus gaminamos „powertrain“ (jėgos pavarų sistemos), baterijos ir elektromobiliai, pradedant nuo naujojo „Model Y“ elektromobilio.

Deja, bet daugiau informacijos Elonas nepateikė, teigdamas, kad „šiuo metu nėra laiko kalbėti apie visas detales“. Tačiau „Tesla“ vadovas jau yra anksčiau minėjęs, jog Europos „Gigafactory“ statybos „įsibėgės“ per ateinančius 12-18 mėnesių ir ši gamykla pradės veikti iki 2021-ųjų metų pabaigos.

Šiuo metu „Tesla“ turi keletą „Gigafactory“ gamyklų: Nevadoje „Gigafactory 1“, Niujorko valstijoje „Gigafactory 2“, Šanchajuje „Gigafactory 3“ ir dabar Vokietijoje turėsime „Gigafactory 4“.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!