Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/70386/del-sankciju-uzdaryta-rusijos-metalo-gamykla-kas-kriptovaliutas/spausdinti/

Dėl sankcijų uždaryta Rusijos metalo gamykla kas kriptovaliutas

Publikuota: 2019-11-04 21:08
Tematika: Verslo naujienos
Aut. teisės: ©Alfa.lt
Inf. šaltinis: Alfa.lt

Viena Rusijos aliuminio gamykla, kuri buvo uždaryta dėl JAV sankcijų, siekia persitvarkyti į Bitkoinų kasimo centrą, praneša portalas „The Moscow Times“.

Rusijos metalų gamybos milžinui „Rusal“ priklausanti Nadvoicų aliuminio gamykla šalies šiauriniame Karelijos regione nustojo veikti praėjusią vasarą, kai prarado prieigą prie JAV rinkos po šios šalies įvestų sankcijų „Rusal“ įmonei 2018 m. balandį.

Dėl sankcijų uždaryta Rusijos metalo gamykla kas kriptovaliutas

Taigi, dabar senoji gamyklos teritorija buvo išnuomota „Rusijos kasimo įmonei“, kuri ketina visoje Rusijoje skatinti bitkoinų kasimą.

„Dabar gamykla nebėra pelninga „Rusal“, tiekiama elektra yra vos išnaudojama, ir žmonės, gyvenantys vienos pramonės šakos mieste, nebeturi kur dirbti, – teigė Rusijos interneto ombudsmenas ir „Rusijos kasimo įmonės“ kūrėjas Dmitrijus Marinichevas. – Mūsų idėja yra pertvarkyti šią gamyklą ir pardavinėti kompiuterių darbinę jėgą.“

JAV užsienio finansų kontrolės biuras 2018 m. balandį „Rusal“ kompanijai skyrė sankcijas dėl jos savininko Olego Deripaskos artimų ryšių su Kremliumi. Nors nuo to laiko oligarchas atsisakė savo kontrolinio akcijų paketo ir sankcijos įmonei buvo atšauktos, gamyba Nadvoicuose atnaujinta nebuvo.

Bendradarbiaudamas su Jungtinėje Karalystėje esančia „Cryptonex“ kompanija, D. Marinichevas nori su savo įmone užimti 20 proc. visų pasaulyje iškasamų bitkoinų rinkos – pagal dabartines šios kriptovaliutos kainas tai prilygtų 100 mln. dolerių per mėnesį.

Viena dešimtoji visų pasaulio bitkoinų yra iškasami Rusijoje. „Rusijos kasimo įmonė“ dar 2017 m. yra surinkusi per 43 mln. dolerių pirminio kriptovaliutos paleidimo (ICO) metu. Tačiau jie turėjo laikinai sustabdyti savo veiklą senoje automobilių gamykloje Maskvoje dėl kriptovaliutų vertės kritimo ir aukštų šalies sostinės elektros kainų, nes tai kasimo procesą pavertė nepelningu.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!