Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/70368/samsung-pranesa-apie-antra-is-eiles-katastrofiska-veiklos-ketvirti/spausdinti/

„Samsung“ praneša apie antrą iš eilės katastrofišką veiklos ketvirtį

Publikuota: 2019-11-03 18:07
Tematika: Verslo naujienos
Autorius: Žilvinas Degutis
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

Liepos mėn. „Samsung“ skelbtoje 2019 m. 2 ketvirčio veiklos pelno ataskaitoje buvo fiksuojamas pelno mažėjimas 56 %, o prieš porą savaičių „Samsung“ paskelbė apie dar vieną prastą veiklos ketvirtį. „Samsung Electronics“ oficialiai pranešė, kad pasibaigus rugsėjui, trečiojo ketvirčio veiklos pelnas sumažėjo vėl 56 %, palyginus su tuo pačiu laikotarpiu prieš metus.

„Samsung“ praneša apie antrą iš eilės katastrofišką veiklos ketvirtį

Šis skaičius drastiškai neatitiko bendrovės prognozių. Tam įtakos turėjo lėtas puslaidininkių rinkos atsigavimą, kur mikroschemų gamintojai kovojo dėl žemų kainų ir atminties lustų paklausos.

Išmaniuosiuose telefonuose ir duomenų centruose naudojami atminties komponentai yra pagrindinis „Samsung“ pelno šaltinis. Puslaidininkių verslas, per paskutinį ketvirtį uždirbo 3,05 trilijonus pelno, o tai yra 77 % mažiau nei prieš metus. IT ir mobiliųjų verslas uždirbo 2,92 trilijonus pelno – 32 % daugiau nei tuo pačiu laikotarpiu pernai ir net 87% daugiau nei per antrąjį ketvirtį.

„Samsung“ teigė, kad pajamos iš mobiliųjų telefonų per trečią ketvirtį pagerėjo dėl paskutiniojo bendrovės flagmano „Samsung Galaxy Note 10“ bei geresnio produktų asortimento ir tinkamai suderintos pelno kainų pelno maržos.

Bendra „Samsung“ situacija atrodo tikrai nepavydėtina – du iš eilės katastrofiški metų ketvirčiai, į teismą dėl kyšininkavimo kaltinimų sugrįžęs kompanijos vadovas nuspalvina padėtį ne pačiomis šviesiausiomis spalvomis. Visa tai vyksta vieno pagrindinio „Samsung“ konkurento pakylėjime, kai „Apple“ paskelbė apie visų laikų geriausią įmonės fiskalinį ketvirtį, nepristatant rinkai nei 5G palaikančio telefono, nei inovatyvių sulenkiamų ekranų technologijų.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!