Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/70347/xiaomi-ir-ericsson-karas-baigesi/spausdinti/

„Xiaomi“ ir „Ericsson“ karas baigėsi

Publikuota: 2019-10-31 17:27
Tematika: Verslo naujienos
Autorius: Žilvinas Degutis
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

„Ericsson“ pranešė, kad „Xiaomi“ ir „Ericsson“ pasirašė visuotinę patentų licencijos sutartį. Abi šalys pagaliau „sukirto rankomis“ Delio aukščiausiame teisme Indijoje ir patentų ginčai pagaliau baigėsi. 2014 m. „Xiaomi“ iš viso turėjo išsipirkusi 2318 patentus, kai „Samsung“ tuo metu turėjo 11877 ir tai tik Kinijos teritorijoje, neskaičiuojant kitose šalyse turimų patentų.

„Xiaomi“ ir „Ericsson“ karas baigėsi

„Ericsson“ ir „Xiaomi“ patentų ginčai kilo 2014 m., kai gruodžio 5 d. „Ericsson“ pateikė ieškinį dėl patentų pažeidimo, dėl ko „Xiaomi“ buvo iškelta baudžiamoji byla. Tų pačių metų gruodžio 8 d. Indijos Delio aukščiausiasis teismas nutarė, kad „Xiaomi“ pažeidė aštuonis kompanijos „Ericsson“ patentus ir nurodė taikyti įrenginių pardavimo draudimą. Po to, Indijos Delio teismas suteikė „Xiaomi“ „laikiną licenciją“ toliau pardavinėti Indijoje „Qualcomm“ pagrindu sukurtą išmanųjį telefoną „Redmi 1S“, o „Xiaomi“ sumokėjo 100 rupijų (1,27 eur) depozitą už kiekvieną pagamintą telefoną. „Xiaomi Redmi 1S“ per pirmas 4,2 sek buvo parduota 40 000 vienetų, o iš viso „Xiaomi“ šio įrenginio pardavė apie 95 000 vienetų, tad prieš penkis metus 120 000 Eur buvo ganėtinai didelė suma į Olimpą susiruošusiai kopti Kinijos kompanijai.

2015 m. gruodžio mėn. „Ericsson“ pakartojo savo griežtą požiūrį į „Xiaomi“ ir pabrėžė, kad „pateiktas teismui ieškinys vis dar neišspręstas ir „Ericsson“ pozicija nesikeičia. „Xiaomi“, kaip ir kitiems pasauliniams išmaniųjų telefonų gamintojams, reikalingas mūsų leidimas naudoti mūsų patentus“.

2018 m. pradžioje abi pusės susitaikė, nors tų pačių metų birželio 15 d. „Ericsson China“ sakė, jog ieškinys „Xiaomi“ vis dar nenutrauktas. 2019 m. spalio 15 d. „Xiaomi“ pagaliau sukirto rankomis su „Ericsson“ ir penkerių metų patentų ginčas baigėsi. Deja neatskleidžiamos konkrečios sumos ir susitarimo detalės.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!