Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/70142/gerus-huawei-finansinius-rezultatus-leme-augantis-5g-poreikis/spausdinti/

Gerus „Huawei“ finansinius rezultatus lėmė augantis 5G poreikis

Publikuota: 2019-10-17 09:27
Tematika: Verslo naujienos
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Per tris šių metų ketvirčius „Huawei“ iš viso sugeneravo 77,9 mlrd. eurų pajamų, t.y. 24,4 proc. daugiau nei pernai. Kompanijos grynasis pelnas per minėtą laikotarpį kilo 8,7 proc.

Šiemet „Huawei“ ir toliau didžiausią dėmesį skyrė IRT infrastruktūrai ir išmaniųjų įrenginių gamybai. Taip pat toliau buvo didinamas veiklos efektyvumas ir kokybė. Visa tai ženkliai prisidėjo prie padidėjusio veiklos ir organizacinio stabilumo bei sustiprino bendrovės pozicijas.

Prie finansinių rezultatų augimo prisidėjo sparčiai telekomunikacijų versle augantis 5G tinklų poreikis. „Huawei“ ir toliau diegė novatoriškus sprendimus kartu su pagrindiniais ryšio paslaugų teikėjais, pavyzdžiui, „5G Super Uplink“.

Bendrovė taip pat bendradarbiavo su įvairiais pramonės partneriais, norėdama sukurti sektoriaus aljansą ir inovacijų bazę 5G tinklui, kad būtų galima diegti inovacijos ir leisti telekomunikacijų bendrovėms augti.

Iki šios dienos „Huawei“ yra pasirašiusi daugiau nei 60 komercinių sutarčių su paslaugų teikėjais dėl 5G tinklo kūrimo. Taip pat rinkai pasiūlyta daugiau nei 400 tūkst. 5G „Massive MIMO“ aktyviųjų antenų. Tuo pačiu nuosekliai auga „Huawei“ optinio perdavimo, duomenų saugojimo ir perdavimo bei kitų IT produktų gamyba ir tiekimas.

Kompanija taip pat pristatė skaitmeninę platformą „Huawei Horizon“. Šis projektas buvo sukurtas remiantis technologine patirtimi. Su šios platformos pagalba „Huawei“ siekia dirbti kartu su klientais ir partneriais, kad būtų sukurtas skaitmeninio pasaulio pagrindas. Viliamasi, kad naujai užgimusi skaitmeninė pramonė gali sugeneruoti trilijonus eurų. Minėta platforma taip pat padės vystytis valstybiniam, finansinių paslaugų, energetikos bei kitiems sektoriams.

Iki 2019 m. 3-ojo ketvirčio pabaigos daugiau nei 700 miestų, 228 „Fortune Global 500“ ir 58 „Fortune Global 100“ sąrašo įmonių pasirinko „Huawei“ kaip savo skaitmeninės pertvarkos partnerį.

Kompanijos atstovai džiaugiasi, kad per paskutinįjį ketvirtį paspartėjo ir „Huawei“ debesijos paslaugų plėtra. Per šį laikotarpį buvo paskelbta nauja strategija ir išleistas greičiausias pasaulyje dirbtiniu intelektu paremtas mokymo klasteris „Atlas 900“. Rinkai taip pat buvo pristatytas paslaugų klasteris „Huawei Cloud Ascend AI“ bei 112 naujų paslaugų, kurių sklandų darbą užtikrina „Kunpeng“ ir „Ascend“ procesoriai.

Visa tai lėmė proveržį valdžios, interneto paslaugų teikėjų, automobilių ir kitose pramonės šakose. Vien „Huawei Cloud“ platforma savo sprendimams kurti ir tobulinti naudojasi 3 mln. klientų.

Kalbant apie išmaniųjų telefonų rinką, ji stabiliai augo. „Huawei“ šiemet per 9 mėn. pardavė 185 mln. vnt. išmaniųjų telefonų, t. y. 26 proc. daugiau nei per analogišką laikotarpį pernai. Bendrovės rodikliai sparčiai augo ir kitose srityse, pavyzdžiui, asmeninių bei planšetinių kompiuterių, taip pat dėvimųjų įrenginių.

3-ąjį šių metų ketvirtį rinkai buvo pristatytas išmanusis ekranas „Vision“, jungiantis unikalias programinės ir techninės įrangos naujoves bei sulaukęs teigiamų ekspertų ir naudotojų įvertinimų. Negana to, sparčiai vystėsi „Huawei“ mobiliųjų paslaugų sistema, apimanti daugiau nei 170 šalių ir regionų. Iš viso ji jau spėjo pritraukti daugiau nei 1,07 mln. registruotų klientų visame pasaulyje.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!