Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/70128/facebook-kuriama-kriptovaliuta-libra-praranda-kitu-kompaniju-palaikyma/spausdinti/

„Facebook“ kuriama kriptovaliuta „Libra“ praranda kitų kompanijų palaikymą

Publikuota: 2019-10-16 11:18
Tematika: Verslo naujienos
Autorius: Paulius Strazdauskas
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

„Visa“, „MasterCard“, „eBay“, „Stripe“ ir „Mercado Pago“ – visi jie pranešė, kad jie planuoja palikti „Facebook“ kompanijos globalią kriptovaliutą „Libra“. O tai reiškia, kad „Libra“ neturės pagrindinių pervedimų paslaugas teikiančių kompanijų JAV. Turint omeny, kad praeitą savaitę atkrito ir „PayPal“ kompanija, atrodo, kad kriptovaliutos projektas turi dar daug kliūčių priešakį, nepaisant gausios kritikos, su kuria jai teko susidurti iki šiol.

„Facebook“ kuriama kriptovaliuta „Libra“ praranda kitų kompanijų palaikymą

Minėtoms kompanijoms teko susidurti su didėjančiu spaudimu iš valstybinių ir finansų reguliavimo institucijų. Ne paslaptis, kad „Financial Times“ ir „Bloomberg“ abi pranešė savo planus pasitraukti šiek tiek ankščiau.

Ženevoje turi įvykti „Libra“ tarybos posėdis, taigi manau sužinosime daugiau informacijos, kodėl toks spaudimas šiai kriptovaliutai, kaip jai sekasi ieškoti palaikymo ir kodėl traukiasi didelės kompanijos. „Libra“ vis dar turi kitų žinomų įmonių ir organizacijų palaikymą. Bet tai panašu neišgelbės nuo scenarijaus, kad „Facebook“ kripto valiuta atvykdama jau bus mirus.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!