Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/70105/intel-del-kainu-mazinimo-neteks-3-mlrd-jav-doleriu/spausdinti/

„Intel“ dėl kainų mažinimo neteks 3 mlrd. JAV dolerių

Publikuota: 2019-10-14 21:03
Tematika: Verslo naujienos
Autorius: Mindaugas Klumbis
Aut. teisės: ©MiTech.lt
Inf. šaltinis: MiTech.lt

Puikiai žinome, kad procesorių rinkoje pagaliau vyksta konkurencija, o ten kur konkurencija visada galime tikėtis geresnių kainų. Nesunku pastebėti, kad „Intel“ pastaruoju metu mažina įvairių segmentų procesorių kainas, o tai kompanijai brangiai atsilieps. „Adored TV“ teigia, kad „Intel“ dėl to neteks 3 mlrd. JAV dolerių vien per 2019 metus.

„Intel“ dėl kainų mažinimo neteks 3 mlrd. JAV dolerių

Nors suma atrodo didelė, bet „Intel“ tai tikrai nėra pasaulio pabaiga, nes kompanija yra labai didelė. Palyginimui, per 2018 metus AMD pelnas siekė vos 0,3 mlrd. JAV dolerių, o „Intel“ didindama konkurenciją, gali lengvai atisakyti 10 kartų didesnės sumos.

„Intel“ kovoti procesorių segmente su savo pinigais, o ne sparta yra tikrai ne naujiena. Tą kompanija darė dar „Pentium 4“ laikais, bet dabar informacijos sklaida ir prieinamumas yra kitame lygyje, tad dauguma pirkėjų gali išsiaiškinti kas yra kas ir išsirinkti sau tinkamiausią procesorių, nesvarbu ar tai būtų AMD ar „Intel“.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!