Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/70062/duotas-startas-pirmajai-gamyklos-continental-gamybos-linijai/spausdinti/

Duotas startas pirmajai gamyklos „Continental“ gamybos linijai

Publikuota: 2019-10-11 08:30
Tematika: Verslo naujienos
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Lietuvos Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda ketvirtadienį dalyvavo Vokietijos pramonės milžinės „Continental“ gamyklos atidaryme ir davė startą pirmajai gamybos linijai. Kauno laisvojoje ekonominėje zonoje įsikūrusioje įmonėje pradedamos gaminti išmaniosios keleivių saugumo ir pagalbos vairuotojui sistemos: durų ir sėdynių kontrolės elementai, langų tamsinimo, apšvietimo, greičio palaikymo sistemos ir jutikliai.

Lietuvai tai išties istorinė akimirka – atidaroma automobilių pramonės gamykla yra vienas didžiausių investicinių projektų Lietuvoje per pastaruosius 20 metų. „Continental“ iki 2021 m. į gamyklą Kaune žada investuoti daugiau nei 95 mln. eurų ir sukurti per 1000 gerai mokamų darbo vietų aukštos kvalifikacijos darbuotojams.

„Man ypač malonu, kad Lietuva atsiranda pažangių, didelę pridėtinę vertę kuriančių ir socialiai atsakingų užsienio investuotojų žemėlapyje. Kaunas yra puiki vieta moderniausiai automobilių elektronikai gaminti, nes tai šiuolaikinis pramonės regionas su puikia infrastruktūra ir inžineriniu pasirengimu. Įmonė „Continental“, didelė ir pripažinta rinkos žaidėja, pasirinkusi leisti šaknis būtent čia, rodo pavyzdį kitiems gamintojams“, – sakė šalies vadovas sveikinimo kalboje.

Prezidento teigimu, ši investicija į Lietuvą atkeliauja visai automobilių pramonei ypač svarbiu metu, kai autonominis vairavimas, elektronikos galimybės ir kitos naujos tendencijos didina transporto priemonių elektronikai ir papildomoms saugumo priemonėms keliamus reikalavimus.

Statant „Continental“ gamyklą buvo laikomasi griežtų tvarumo standartų ir aplinkosaugos reikalavimų. Gamyklos projekto dizainas buvo patvirtintas pasaulyje pripažintu LEED (angl. Leadership in Energy and Environmental Design) auksiniu tvarumo sertifikatu. Gamykla taip pat atitinka „Pramonė 4.0“ reikalavimus, kurie įgalina naudotis automatizuotais įrenginiais.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!