Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/69928/rusija-pasirinko-huawei-pagrindiniu-5g-tinklo-kureju/spausdinti/

Rusija pasirinko „Huawei“ pagrindiniu 5G tinklo kūrėju

Publikuota: 2019-10-01 17:18
Tematika: Verslo naujienos
Autorius: Žilvinas Degutis
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

„Huawei“ gali būti uždrausta vykdyti savo veiklą JAV, tačiau kinų technikos milžinė šį kartą pagalbos randa kitoje žemyno pusėje. Rusija, turinti nuo seno gana puikius santykius su „Huawei“, atvėrė jai duris plėtoti šalyje 5G tinklą. Toks susitarimas daro „Huawei“ 5G technologijos pradininkais Rusijoje, eliminuodamas ar bent jau apsunkindamas padėtį konkurentams. Antimonopolinis šalies įstatymas draudžia formuoti infrastruktūrą iš vieno rangovo, tad įdomu, kaip bus apeitas šis reikalavimas ar kokie bus kiti 5G tinklo diegimo partneriai.

Kaip matome, ledai jau pajudėjo ir ganėtinai sparčiai. Visai neseniai, bendradarbiaudami su Rusijos operatoriumi MTS, „Huawei“ atidarė savo pirmąją 5G bandymo zoną Maskvoje, siekdami netrukus išplėsti šią paslaugą į likusias sostinės teritorijas. Maskvos valdžia teigia, kad per artimiausius kelerius metus tinklas taps normalios miesto infrastruktūros dalimi.

„Huawei“ tai yra ypač puikus susitarimas, nes Rusija iki 2024 m. planuoja dislokuoti 5G tinklą visuose savo pagrindiniuose miestuose. Kai birželio mėn. Kinijos prezidentas Xi Jinping aplankė Rusiją – būtent JAV konflikto su „Huawei“ įkarščio metu, pagrindinis Rusijos operatorius MTS su „Huawei“ pasirašė verslo sutartį. Vietos analitikai sako, kad šis žingsnis yra ne tik solidarumo su Pekinu prieš JAV demonstravimas, bet ir siekis Rusijos technologijų vartotojams suteikti ypač greitą internetą.

„Mes Rusijoje dirbame 22 metus ir mūsų partnerių dėka mes čia puikiai įsikūrėme“, – tvirtino „Huawei“ atstovas Zhao Lei bei pridūrė, kad bendrovė jau siekia 6G technologijos plėtros ateityje.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!