Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/69859/modus-group-pajamas-i-aji-pusmeti-augino-pletra/spausdinti/

„Modus Group“ pajamas I-ąjį pusmetį augino plėtra

Publikuota: 2019-09-25 20:49
Tematika: Verslo naujienos
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

„Modus Group“ pajamos I-ąjį 2019 m. pusmetį pasiekė 226,3 mln. eurų. Lyginant su tuo pačiu laikotarpiu pernai, jos padidėjo trečdaliu, o augimą daugiausia lėmė aktyvios investicijos į plėtrą, ypač užsienio rinkose. Bendrovės EBITDA – pelnas prieš palūkanas, mokesčius, nusidėvėjimą bei amortizaciją – siekė 34, 4 mln. eurų.

Šių metų pirmąjį pusmetį grupės pajamos sparčiausiai augo energetikos ir mobilumo srityse. „Modus Group“ priklausančių energetikos bendrovių pajamos padidėjo 73 proc. – iki 20,5 mln. eurų. Su mobilumo paslaugomis susijusių verslų pajamos augo 46 proc. – iki 12,7 mln. eurų.

„Šie rezultatai pirmiausia atspindi augantį verslo mastą ir geografiją. Šiuo metu įmonė yra sparčios plėtros etape. Skiriame daug investicijų ir laiko naujų verslų bei projektų vystymui, kurių pagrindinė dalis – mūsų prioritetinėse srityse, susijusiose su žaliąja ekonomika: atsinaujinančios energetikos projektai, mobilumo paslaugos. Didžioji grupės plėtros dalis vykdoma užsienio rinkose“, – sako Liudas Liutkevičius, įmonių grupės „Modus Group“ valdybos pirmininkas.

Anot jo, į plėtrą buvo nukreiptos ir pajamos, gautos šiemet pardavus „BMW“ ir „Mini“ automobilių prekybos verslą Lietuvoje. Plėtra atsinaujinančios energetikos ir inovatyvių mobilumo sprendimų srityse išliks bendrovės prioritetas artimiausiais metais. Tam planuojama skirti daug dėmesio ir investicijų.

„Modus Group“ priklausanti mobilumo sprendimų bendrovė „CityBee“ šiandien savo paslaugas teikia ne tik Lietuvoje, bet ir Latvijoje, Estijoje, Lenkijoje. Įmonės transporto priemonių parką šiemet papildė elektriniai paspirtukai. „CityBee“ klientų bazė pirmąjį 2019 m. pusmetį visose rinkose siekė beveik 500 tūkst.

Energetikos sektoriuje grupė koncetruojasi į biodujų ir saulės energetikos projektus, kurie vykdomi 7-iose rinkose: Lenkijoje, Ukrainoje, Baltarusijose, Italijoje, Ispanijoje, Lietuvoje ir Latvijoje. Šių projektų geografiją „Modus Group“ artimiausiu metu numato plėsti ir toliau – domimasi naujais projektais Vidurio ir Pietų Europos regione. Grupės vystomų biodujų projektų Baltarusijoje finansinis partneris yra Europos rekonstrukcijos ir plėtros bankas (EBRD).

Gerus rezultatus pirmojoje 2019-ųjų metų pusėje taip pat demonstravo „Modus Group“ priklausančios automobilių prekybos bendrovės. Grupės pajamos automobilių prekybos srityje šiemet, lyginant su tuo pačiu laikotarpiu pernai, išaugo 30 proc.

p>
‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!