Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/69766/pristatytas-zaliasis-bolt-planas-sieks-keliones-europoje-paversti-ekologiskomis/spausdinti/

Pristatytas Žaliasis „Bolt“ planas: sieks keliones Europoje paversti ekologiškomis

Publikuota: 2019-09-18 19:43
Tematika: Verslo naujienos
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Pavėžėjimo paslaugų platformos „Bolt“ keleiviai Europos šalyse nuo šiol galės keliauti ekologiškai. Antradienį Taline pristatytas kompanijos Žaliasis planas, o jame – tikslas kompensuoti išmetamų teršalų kiekius, išskiriamus pavėžėjimų metu.

Žaliajame plane (angl. Green Plan) numatyta iki 2025 m. sumažinti „Bolt“ transporto priemonių CO2 emisiją iki 5 mln. tonų, didinti aplinkai draugiškų priemonių pasiūlą ir nuo 2020 m. kompensuoti kompanijos biurų išskiriamų teršalų kiekius. Taip pat bus siekiama, kad dar daugiau miestų gyventojų galėtų naudotis bene žaliausia susisiekimo priemone – elektriniais paspirtukais, o mobiliojoje „Bolt“ programėlėje būtų galima patogiai prisidėti prie įvairių žaliųjų iniciatyvų. Žaliojo plano įgyvendinimui per ateinančius penkerius metus „Bolt“ ruošiasi investuoti daugiau kaip 10 mln. eurų.

Kompanijos įkūrėjas ir vadovas Markusas Viligas sako, kad žaliųjų sprendimų įgyvendinimas yra kiekvieno transporto sektoriaus žaidėjo pareiga, o ypač – lyderių.

„Kalbėkime faktais: klimato kaita tampa planetos problema, o ją sukeliančios šiltnamio dujos yra viena pagrindinių klimato kaitos priežasčių. Skaičiuojama, kad Europoje transporto sektorius generuoja apie 20 proc. viso žemyno šiltnamio dujų kiekio ir mes iš dalies prie to prisidedame. Jaučiamės atsakingi už savo veiklą ir norime surasti išeitis bei pasiūlyti sprendimus, kurie paskatintų viso sektoriaus žalią mąstyseną“, – sako M. Viligas.

Nors, pasak „Bolt“ vadovo, kompanija nuosekliai didina aplinkai draugiškų, hibridinių ir elektrinių transporto priemonių skaičių, tačiau vien tik to nepakanka.

„Anglies dioksido kompensavimas yra vienas iš efektyviausių sprendimų, siekiant tiek trumpalaikių, tiek ilgalaikių rezultatų. Tikimės, kad mūsų pavyzdžiu paseks ir kitos transporto sektoriaus kompanijos, su kuriomis galėsime įgyvendinti esminius pokyčius“, – teigia M. Viligas.

Tikimąsi, kad „Bolt“ CO2 neutralumo siekis pritrauks daugiamilijonines investicijas žaliesiems sprendiniams įgyvendinti, o kompanija taps didžiausia pavėžėjimo platforma savanoriškai įsipareigojusia keliones vykdyti be anglies pėdsako.

Kiekvienos kelionės išmetamų teršalų kiekiai bus kompensuojami 24 šalyse, tarp jų ir Lietuvoje. „Bolt“ Lietuvoje vadovas Andrius Pacevičius sako, kad tai prisidės ir prie bendrų šalies transporto keliamų problemų mažinimo.

„Ne paslaptis, kad Lietuvoje automobilių parkas yra vienas seniausių Europoje ir dėl to išmetamų teršalų kiekiai yra labai dideli. Džiaugiamės, jog „Bolt“ platformoje Lietuvoje sparčiai didėja ekonomiškesnių, hibridinių automobilių skaičius. Siekiame, kad ir keleiviai aktyviau naudotųsi žaliuoji transportu: jau kelis mėnesius didžiuosiuose miestuose veikiantis elektrinių paspirtukų tinklas piko valandomis gali garantuoti netgi geresnį susisiekimą nei automobiliu“, – sako A. Pacevičius.

Šiuo metu „Bolt“ paslaugomis galima naudotis 30-yje pasaulio šalių Europoje ir Afrikoje. Lietuvoje „Bolt“ veikia Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose, Panevėžyje, Alytuje ir Mažeikiuose. Vilniuje ir Kaune taip pat teikiama elektrinių paspirtukų dalijimosi paslauga.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!