Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/69759/gausejancios-elektroniniu-pinigu-istaigu-gretos-lietuvoje-paskatino-sukurti-nauja-paslauga/spausdinti/

Gausėjančios elektroninių pinigų įstaigų gretos Lietuvoje paskatino sukurti naują paslaugą

Publikuota: 2019-09-18 15:46
Tematika: Verslo naujienos
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Bankinę sistemą kaip paslaugą siūlanti bendrovė „Fininbox“ pristatė naują buhalterinės apskaitos paslaugą, sukurtą elektroninių pinigų įstaigoms (EPĮ), licencijuotoms Lietuvoje.

Per pastaruosius kelerius metus Lietuva tapo viena patraukliausių vietų finansinių technologijų startuoliams visoje Europoje. Šiuo metu šalyje veikia net 52 elektroninių pinigų licencijos turėtojai. Tai antrasis geriausias rezultatas senajame žemyne.

Pasak „Fininbox“ atstovo, didėjantis aukštos kvalifikacijos finansinės apskaitos specialistų trūkumas Lietuvos rinkoje tapo pagrindine priežastimi, lėmusia bendrovės sprendimą siūlyti apskaitos paslaugą.

„Elektroninių pinigų įstaigoms, ypač užsienio, reikalinga vietinių ekspertų pagalba dėl gana griežtų Lietuvos įstatymų ir reikalavimų. Joms itin svarbus tinkamas atskaitomybės teikimas priežiūros įstaigoms, tokioms kaip Lietuvos bankas, Valstybinė mokesčių inspekcija, Registrų centras ir „Sodra“. Tik išmanant Lietuvos įstatymų ir procedūrų niuansus, galima tinkamai parengti apskaitos dokumentaciją ir tai – pagrindinis mūsų privalumas“, – sakė „Fininbox“ direktorius Tadeuš Šturo.

Anot jo, nuo apskaitos dokumentacijos parengimo kokybės kartais gali priklausyti net ir tolesnė verslo plėtra bei įmonės veiklos rezultatai.

„Bet kurio finansinių paslaugų teikėjo sėkmė priklauso nuo vartotojų pasitikėjimo, todėl kiekvienas netinkamas veiksmas gali tapti lemtingas. Negalite tikėtis sukurti patikimo FinTech verslo, jeigu jūsų bendrovė gauna priežiūros įstaigų įspėjimų ar net baudų. Jie kenkia ne tik įmonės įvaizdžiui, bet ir verslo tvarumui“, – sakė T. Šturo.

Pasak „Fininbox“ vadovo, naujoji apskaitos paslauga apima dokumentų (sąskaitų, banko išrašų, apskaitos pažymėjimų ir t. t.) rengimą, įrašymą ir apdorojimą, privalomosios atskaitomybės ataskaitų rengimą, darbo užmokesčio apskaitą bei kitus papildomus veiksmus, pavyzdžiui, turto ir įsipareigojimų inventorizaciją.

Tiesa, atskaitomybės paslauga galima tik tuomet, kai „Fininbox“ klientas savo ūkinės veiklos apskaitą integruoja su finansine apskaita.

„Fininbox“ direktoriaus T. Šturo nuomone, naujoji „Fininbox“ apskaitos paslauga palengvins EPĮ veiklą bei leis joms sutelkti visą savo dėmesį į svarbesnius darbus, kurie padės sparčiau plėtoti verslą.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!