Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/69750/vpb-didina-paslaugu-prieinamuma-elektronineje-erdveje/spausdinti/

VPB didina paslaugų prieinamumą elektroninėje erdvėje

Publikuota: 2019-09-17 21:34
Tematika: Verslo naujienos
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Valstybinis patentų biuras (VPB), siekdamas įgyvendinti vieną svarbiausių kokybės tikslų – padidinti paslaugų prieinamumą elektroninėje erdvėje, atnaujino elektroninių prašymų padavimo sistemą.

Nuo šiol pareiškėjai sistemoje užpildę vieną prašymą galės atlikti pakeitimą ar pratęsti registracijos galiojimo terminą vieno savininko keliuose prekių ženkluose ar dizainuose. Atnaujinta ir teisių perdavimo paslauga: sudaryta galimybė vienu prašymu perduoti teisės keliems vieno savininko prekių ženklams ar dizainams. Prašymuose galima pateikti net iki 20 prekių ženklų ar iki 50 dizaino pavyzdžių.

VPB ne tik įdiegė sistemos patobulinimus, bet ir išplėtė teikiamų elektroninių paslaugų ratą. Nuo praėjusios savaitės atsirado galimybė per šią sistemą pateikti prašymą išduoti išrašą iš prekių ženklų ar dizaino registro, prekių ženklų ar dizaino liudijimo dublikatą ar paraiškos kopiją bei prekių ženklo prašymą įregistruoti licencinę sutartį.

Paskutiniais metais pastebimas padidėjęs VPB elektroninių paslaugų sistemos naudojimo aktyvumas, todėl atsižvelgiant į vartotojų pasiūlymus nuolat diegiami patobulinimai bei atnaujinimai. Lyginant su praėjusiais metais, šiemet pramoninės nuosavybės objektų registravimo elektroniniu būdu aktyvumas Lietuvoje išaugo net 21 proc.

Aktyviausi elektroninių paslaugų sistemos naudotojai – prekių ženklų paraiškų bei kitų su prekių ženklais susijusių dokumentų teikėjai. Daugiau nei 75 proc. jų renkasi elektronines paslaugas. Kiek rečiau šiomis paslaugomis naudojasi dizaino paraiškų ar prašymų teikėjai. Inovacijų kūrėjai, patentų paraiškų teikėjai, taip pat neatsilieka − net 66 proc. jų naudojasi elektroninėmis paslaugomis.

VPB kviečia ir rekomenduoja teikti paraiškas ir prašymus elektroniniu būdu, kadangi tai sutaupo laiko, darbo, finansų sąnaudas. Sistemoje taip pat galima rasti visus ankščiau pateiktus prekių ženklų ar dizainų prašymus, patogu gauti informaciją iš VPB. Tikimės, kad elektroninės paslaugos taps įprasta forma ir ilgainiui pakeis komunikacijos popieriumi būdą.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!