Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/69737/huawei-galimai-pasiduoda-skelbiama-apie-planuojamus-pokycius-5g-rysio-versle/spausdinti/

„Huawei“ galimai pasiduoda: skelbiama apie planuojamus pokyčius 5G ryšio versle

Publikuota: 2019-09-17 13:45
Tematika: Verslo naujienos
Autorius: Ignas Petrikonis
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

Remiantis „Huawei“ generalinio direktoriaus Ren Zhengfei pranešimu, kompanija svarsto galimybę licencijuoti savąsias 5G ryšio technologijas Vakarų kompanijai. Tai būtų išties stebinantis sprendimas, turint galvoje, jog „Huawei“ pirmauja 5G srityje ir jos 5G ryšio įrangos verslui sekasi ganėtinai neblogai, turint galvoje dėl JAV taikomų sankcijų kilusį skandalą.

„Huawei“ galimai pasiduoda: skelbiama apie planuojamus pokyčius 5G ryšio versle

Duodamas interviu vienam verslo žurnalui generalinis direktorius atskleidė, kad technologijos pirkėjas galės modifikuoti esminius elementus ir drausti priėjimą kitiems prie šio produkto. Be to, „Huawei“ įsipareigos suteikti visas reikalingas licencijas, kodą, brėžinius ir produkcijos ekspertizę.

5G technologijos pirkėjas taip pat galės modifikuoti išeities kodą (angl. source code). Kitaip tariant, tai reiškia, jog nei „Huawei“, nei Kinijos vyriausybė negalėtų kontroliuoti 5G ryšio infrastruktūros. Šiuo metu jokių galimų pirkėjų nėra, bet tai galėtų būti tiek egzistuojanti kompanija, tiek visiškai nauja įmonė. Kadangi kalbame apie rinkoje pirmaujančią 5G technologiją, labai tikėtina, kad ateityje susidomėjimas šiuo pasiūlymu bus labai didelis.

Įdomu ir faktas, kad „Huawei“ neatskleidė net preliminarios 5G verslo kainos. Gali būti, jog Kinijos milžinė vis dar nėra tvirtai apsisprendusi dėl tokio žingsnio. Tokio tipo pranešimai yra puikus būdas patikrinti, ar yra potencialių pirkėjų ir kokia suma siūloma už technologijos pardavimą.

Tikslios priežastys, kodėl „Huawei“ taip staiga nusprendė atsikratyti tokio perspektyvaus ir pelningo verslo, yra nežinomos, bet akivaizdu, jog tai yra tampriai susiję su gamintojui taikomomis JAV sankcijomis.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!