Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/69488/dar-vienas-atsarginis-huawei-planas-isbando-rusiska-operacine-sistema/spausdinti/

Dar vienas atsarginis „Huawei“ planas – išbando rusišką operacinę sistemą

Publikuota: 2019-08-30 07:25
Tematika: Verslo naujienos
Inf. šaltinis: LRT.lt

„Huawei“ tapo viena didžiausių telekomunikacijų bendrovių pasaulyje ir didelė šios sėkmės istorijos dalis buvo „Android“. Kinų milžinė buvo viena pirmųjų atvirojo kodo platformos rėmėjų, pardavinėjusių telefonus Kinijoje be „Google“ paslaugų.

Šiais metais „Huawei“ tapo antra pagal dydį išmaniųjų telefonų gamintoja, tačiau JAV prekybos draudimas gali situaciją pakeisti. „Huawei“ derasi su Rusija dėl kai kurių įrenginių gaminimo su Rusijos bendrovės sukurta „Aurora“ operacine sistema, skelbia „ExtremeTech“.

Dar vienas atsarginis „Huawei“ planas – išbando rusišką operacinę sistemą

JAV įmonės gali eksportuoti technologijas subjektams tik turėdamos specialias vyriausybės licencijas. Šiuo metu tiksi draudimo atidėjimo laikas (90 dienų), o tada „Huawei“ negalės patvirtinti įrenginio atnaujinimų per „Google“. „Huawei“ turėtų prieigą tik prie „Android“ atvirojo kodo dalių.

Norėdama užbėgti įvykiams už akių, „Huawei“ sukūrė savo pačių programinę įrangą „Harmony“. Bendrovė teigia, kad per kelias dienas gali persijungti į „Harmony“, jei praras prieigą prie norimų „Android“ dalių. Vis dėlto tai nėra vienintelis kelias. „Huawei“ patvirtina, kad buvo svarstoma galimybė gaminti įrenginius, kuriuose veiktų „Aurora“ operacinė sistema, kuri yra sukurta Rusijoje.

„Aurora“ yra „Sailfish“ versija, kurią sukūrė Rusijos telekomunikacijų įmonė „Rostelecom“. Šią įmonę kontroliuoja Rusijos vyriausybė, todėl „Aurora“ iš esmės yra valstybės sukurta ir valdoma programinė įranga. Neaišku, kokie tikslūs „Huawei“ planai, tačiau „Rostelecom“ sako, kad ji svarsto „įvairias bendradarbiavimo galimybes“ su Kinijos telekomunikacijų milžine.

Šaltiniai tvirtina, kad „Rostelecom“ ir „Huawei“ šiuo metu diskutuoja apie „Aurora“ įdiegimą šimtuose tūkstančių planšetinių kompiuterių, skirtų naudoti Rusijos gyventojų surašymo 2020 m. metu. Pranešama, kad „Huawei“ jau pateikė planšetinių kompiuterių pavyzdžius. Dalis ekspertų tai mato kaip bandomąjį projektą, kuris gali paskatinti vartotojus „Huawei“ įrenginiuose naudoti „Aurora“.

Panašu, kad „Huawei“ neatsisakys „Harmony“, tačiau „Aurora“ galėtų paspartinti plėtrą Rusijoje. „Google“ paslaugos Rusijoje yra ne tokios populiarios, tai galėtų palengvinti perėjimą nuo „Android“.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!