Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/69347/dar-ne-pabaiga-jav-kompanijos-gaus-dar-90-dienu-prekybai-su-huawei/spausdinti/

Dar ne pabaiga: JAV kompanijos gaus dar 90 dienų prekybai su „Huawei“

Publikuota: 2019-08-19 09:51
Tematika: Verslo naujienos
Autorius: Lukas Snarskis
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

JAV ir Kinijos milžinės „Huawei“ konfliktas ir toliau tęsiasi, tačiau panašu, jog amerikiečiai yra ir toliau linkę bendradarbiauti su vienu didžiausių išmaniųjų telefonų gamintoju pasaulyje. Tikimasi, kad JAV prekybos departamentas pratęs galimybę vietinėms kompanijos prekiauti su „Huawei“.

Kaip skelbia „Reuters“, JAV ketina pratęsti laikinąją licenciją, kuri leis JAV kompanijoms dar 90 dienų vykdyti susitarimus su Kinijos „Huawei“. Analogiška išimtis buvo pritaikyta dar birželio mėnesį, o jos galiojimas baigiasi rugpjūčio 19 dieną.

Niekam ne paslaptis, jog sankcijos, kurių susilaukia „Huawei“ yra vienas iš priemonių, kuriomis JAV siekia pasiekti naują prekybos susitarimą su Kinija. Šaltinių teigimu, JAV prezidentas Donaldas Trumpas ir Kinijos prezidentas Xi Jinping artimiausiu metu turėtų aptarti „Huawei“ situaciją.

Primename, jog laikinoji licencija leidžia JAV kompanijoms leidžia ir toliau bendradarbiauti su „Huawei“ tam, jog būtų palaikomi jau egzistuojantys telekomunikacijų tinklai bei įrenginiai gautų naujausius programinės įrangos atnaujinimus.

Verta paminėti ir tai, kad pačios JAV kompanijos yra linkusios ir toliau dirbti su kinais. JAV Prekybos sekretorius Wilburas Rossas kiek anksčiau jau yra minėjęs, jog buvo sulauktai daugiau nei 50 prašymų dėl prekybos su „Huawei“.

Daugiau informacijos apie tolimesnius JAV žingsnius ir galimų išimčių pritaikymus turėtų paaiškėti jau greitai.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!