Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/69325/apple-telefonu-pardavimai-ir-toliau-krinta-o-xiaomi-fiksuoja-ispudinga-populiarumo-augima/spausdinti/

„Apple“ telefonų pardavimai ir toliau krinta, o „Xiaomi“ fiksuoja įspūdingą populiarumo augimą

Publikuota: 2019-08-16 09:40
Tematika: Verslo naujienos
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

Pastaruoju metu vis dažniau kalbama apie išmaniųjų telefonų pardavimų mažėjimą. Dauguma gamintojų kasmet parduoda vis mažiau įrenginių ir tik retas kuris sugeba fiksuoti kilimą. Bene labiausiai nuo to kenčia JAV technologijų milžinė „Apple“, kuri jau kuris laikas fiksuoja vis prastesnius rezultatus.

Kaip skelbia rinkos analitikai, „Apple“ antrojo šių metų ketvirčio metu pardavė net 17 proc. mažiau „iPhone“ išmaniųjų telefonų, kas reiškia, jog buvo parduota net 1,3 mln. mažiau telefonų. Tuo tarpu „Samsung“ ir „Xiaomi“ pardavimai augo, o kinų kompanija užfiksavo įspūdingą, net 48 proc. kilimą.

„Apple“ telefonų pardavimai ir toliau krinta, o „Xiaomi“ fiksuoja įspūdingą populiarumo augimą

Kaip galima matyti iš aukščiau pateiktos nuotraukos, populiariausi vis dar yra „Samsung“ kuriami įrenginiai, kurie užima 40,6 proc. rinkos, o pats gamintojas pasiekė 20 proc. augimą. Antroje vietoje Europoje rikiuojasi Kinijos milžinė „Huawei“, tačiau pastarosios augimą gerokai pristabdė konfliktas su JAV ir gamintojui pritaikytos sankcijos.

Trečioje vietoje esanti „Apple“ jau kuris laikas fiksuoja prastėjančius pardavimus visame pasaulyje ir visai nenuostabu, jog jie mažėja ir Europoje. Praėjusiais metais kompanija užėmė maždaug 17 proc. išmaniųjų telefonų rinkos, o dabar šis skaičius susitraukė iki 14,1. Bene įspūdingiausiai vis dėlto atrodo „Xiaomi“ statistika, kuri atskleidžia, jog antrojo šių metų ketvirčio metu gamintojas pardavė kone dvigubai daugiau telefonų nei pernai, tuo pačiu metu, ir šis skaičius siekia 4,3 mln. vienetų.

„Canalys“ pateikta statistika taip pat atskleidžia, jog Europoje antrojo ketvirčio metu šiemet buvo parduota maždaug 45,1 mln. išmaniųjų telefonų ir tai yra maždaug 100 tūkst. vienetų mažiau nei pernai.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!