Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/69227/qualcomm-bendradarbiaus-su-kinais-planuojamas-naujos-kartos-zaidimu-telefonas-su-5g/spausdinti/

„Qualcomm“ bendradarbiaus su kinais – planuojamas naujos kartos žaidimų telefonas su 5G

Publikuota: 2019-08-08 10:09
Tematika: Verslo naujienos
Autorius: Lukas Snarskis
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

Didžiausias pasaulyje mobiliųjų procesorių kūrėjas „Qualcomm“ pradėjo bendradarbiavimą su Kinijos kompanija „Tencent“. Abi šios milžinės ketina išbandyti jėgas vis didesnį populiarumą sulaukiančioje žaidimų telefonų rinkoje. Skelbiama, jog bendradarbiavimo metu bus kuriamas 5G ryšio technologiją palaikantis žaidimų telefonas.

„Qualcomm“ bendradarbiaus su kinais – planuojamas naujos kartos žaidimų telefonas su 5G

Pastaruoju metu kinų kompanija išgyvena ne pačius geriausius laikus, o jų pelningumas nuolat mažėja. Teigiama, jog būtent tai yra pagrindiniai veiksniai, kurie paskatino „Tencent“ vadovus ieškoti partnerių ir taip žengti į visiškai naujas rinkas. Remiantis sudarytu susitarimu, ateityje „Tencent Games“ sukurti žaidimai bus optimizuoti „Android“ išmaniesiems, kurie veikia su „Qualcomm Snapdragon“ lustais. Kaip jau minėjome, šios abi kompanijos taip pat kartu kurs 5G žaidimams skirtą išmanųjį telefoną, o tai turėtų padėti kinams su žaidimų transliavimo paslaugų paketu.

Kaip žinia, „Microsoft“ ir „Google“ jau kiek anksčiau pristatė savo žaidimų transliacijos paketus, o nuo jų nenori atsilikti ir „Tencent“. Būtent ši kompanija sukūrė vieną populiariausių pastarųjų metų mobiliųjų žaidimų „PUBG Mobile“. Verta paminėti ir tai, jog ši Kinijos kompanija visai neseniai stipriai prisidėjo ir prie naujojo „Asus ROG 2“ išmaniojo telefono išleidimo.

Džiaugsmo nauja partneryste neslėpė ir „Qualcomm“ prezidentas Frankas Mengas, kuris džiaugesi tuo, jog kompanija žengia į naują žaidimų amžių. Pastarojo teigimu, mobilieji žaidimai yra labai svarbi 5G ryšio technologijos dalis, nes tai suteiks nepalyginamai geresnis sąlygas – didesnis greitis, daugiau srauto bei neįtikėtinai pagerėjusi žaidimų patirtis.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!