Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/69178/suderintos-ab-energijos-skirstymo-operatorius-investicijos/spausdinti/

Suderintos AB „Energijos skirstymo operatorius“ investicijos

Publikuota: 2019-08-05 14:55
Tematika: Verslo naujienos
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Siekiant užtikrinti patikimą ir kokybišką elektros energijos tiekimą, kuris tenkintų vartotojų poreikius, Valstybinė energetikos reguliavimo taryba (VERT) 2019-08-02 posėdyje suderino AB „Energijos skirstymo operatorius“ 2020–2023 m. investicijas, kurių bendra vertė siekia apie 30,5 mln. Eur.

Planuojama, kad 50 proc. sumos, reikalingos investicijoms atlikti, bus finansuojama iš ES fondų paramos priemonės „Elektros skirstomųjų tinklų modernizavimas ir plėtra“.

AB „Energijos skirstymo operatorius“ rekonstruos transformatorių pastotes: 330/110/10 kV –Jonavoje, Kaune ir Šiauliuose, 110/35/10 kV – Rūdiškėse, Šilalėje, Šalčininkuose, Marijampolėje ir Širvintose, 110/10 kV – Kaišiadoryse, Kaune ir Rumšiškėse. Transformatorių pastočių įrenginiai yra fiziškai susidėvėję, todėl nepavyksta išvengti gedimų, elektros energijos tiekimo sutrikimų. Rekonstravus pastotes, bus užtikrintas patikimas ir saugus jų darbas, o kartu – ir kokybiškas elektros tiekimas vartotojams. Rekonstruoti planuojamos transformatorių pastotės tiekia elektros energiją daugiau nei 53 tūkst. vartotojų.

VERT suderintų investicijų sąrašą sudaro 40 investicijų, iš kurių 6 investicijos derinamos individualiai ir 34 – bendru sąrašu (bendru sąrašu teikiamos derinti investicijos, kurių vertė mažesnė nei 1,5 mln. Eur). Pagrindinis investavimo tikslas – esamų transformatorių pastočių ir skirstomųjų punktų atnaujinimas, kuris leis užtikrinti kokybiškas paslaugas esamiems ir būsimiems vartotojams (planuojama, kad vartotojų skaičius didės). Įdiegus naują įrangą, sumažės gedimų skaičius, atsiras didesnė galimybė dispečeriams valdyti tinklo segmentus, visa tai leis padidinti bendrą elektros skirstomojo tinklo patikimumą ir kokybišką elektros energijos tiekimą.

Suderintų investicijų įtaka reguliuojamai elektros energijos skirstymo paslaugos kainai bus įvertinta nustatant ir koreguojant kainos viršutines ribas, AB „Energijos skirstymo operatorius“ taip pat įpareigota 2020–2023 m. laikotarpiu kasmet iki kovo 1 d. VERT pateikti derinamų investicijų įgyvendinimo ataskaitą, nurodant informaciją apie faktiškai įgyvendintas investicijas.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!