Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/69031/aukstos-klases-irenginiu-lyderiu-sarase-ir-naujas-veidas/spausdinti/

Aukštos klasės įrenginių lyderių sąraše ir naujas veidas

Publikuota: 2019-07-24 13:43
Tematika: Verslo naujienos
Autorius: Lukas Snarskis
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

Išmaniųjų telefonų rinka pastaruoju metu pradėjo trauktis ir dauguma gamintojų jau kuris laikas fiksuoja mažėjančius pardavimus. Mažėjančius pardavimus palietė ir aukštos klasės įrenginių sektorių, kurių pardavimai 2019 metų pirmajame ketvirtyje sumažėjo 8 proc. Su šia informacija aiškėja ir kurie gamintojai parduoda daugiausiai tokių telefonų.

Vis dar daugiausiai aukščiausios klasės išmaniųjų telefonų parduoda JAV technologijų milžinė „Apple“, kuri nepaisant net 20 proc. sumažėjusių pardavimų, užima pirmąją poziciją. Teigiama, jog pagrindinė mažėjančių pardavimų priežastis yra ta, kad pirkėjai yra linkę laikyti savo anksčiau įsigytą telefoną bent 2 ar 3 metus. „iPhone“ telefonai užima net 47 proc. šio segmento.

Aukštos klasės įrenginių lyderių sąraše ir naujas veidas

Antroje pozicijoje randame Pietų Korėjos milžinę „Samsung“, kurios aukštos klasės išmanieji užima 25 proc. rinkos, o trečioje pozicijoje – didžiausia Kinijos kompanija „Huawei“, kuri užima 16 proc. Tiesa, tikėtina, jog antroje metų pusėje Kinijos gigantės rezultatai gali labai stipriai suprastėti dėl JAV pritaikytų sankcijų.

Įdomu ir tai, jog pirmąsyk tarp didžiųjų gamintojų įsimaišė ir „OnePlus“, kuri kartu su „Google“ pasidalino ketvirtą – penktą vietas su 2 proc. Tiesa, reikėtų atkreipti dėmesį, jog į šią statistiką nepatenka „OnePlus 7 Pro“ flagmanai ir tokią kompanijos sėkmę lėmė „OnePlus 6“ ir „OnePlus 6T“ įrenginiai.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!