Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/68971/huawei-ketina-italijoje-investuoti-3-1-mlrd-jav-doleriu/spausdinti/

„Huawei“ ketina Italijoje investuoti 3,1 mlrd. JAV dolerių

Publikuota: 2019-07-19 10:35
Tematika: Verslo naujienos
Autorius: Žilvinas Degutis
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

„Huawei“ stiprina savo pozicijas Europoje ir per artimiausius trejus metus planuoja Italijoje investuoti virš 3,1 mlrd. JAV dolerių. Bendrovės Italijos vadovas Thomas Miao taip pat atskleidė, kad iki 2021 m. investicijos sukurs net 1000 tiesioginių darbo vietų rinkoje.

„Huawei“ ketina Italijoje investuoti 3,1 mlrd. JAV dolerių

„Huawei“ planuoja skirti apie 1,2 mlrd. JAV dolerių operacijų ir rinkodaros investicijoms ir dar 1,9 mlrd. JAV dolerių tiesioginių prekių tiekimui į Italijos rinką. Papildomi 52 mln. JAV dolerių būtų skirti moksliniams tyrimams ir plėtrai. Ši investicija įgavo realų kūną dėl naujo Italijos vyriausybės priimto dekreto, kuriuo padidinama valstybės teisė įsikišti į privatų IRT (informacijos ir ryšio technologijų) sektorių susijusį su 5G ryšiu. Kaip pranešama, šis dekretas atsirado dėl vyriausybės poreikio stiprinti nacionalinį saugumą šalies strateginiuose sektoriuose, o tai reiškia stebėti ir kontroliuoti 5G tinklų diegimą šalyje. Pagal jį Italijos bendrovės turės informuoti vyriausybę apie visus pirkimus IRT sektoriuje iš ne Europos tiekėjų. Kad dekretas įsigaliotų, jį turi patvirtinti Italijos Parlamentas.

„Huawei“ šiuo metu yra didžiausia pasaulyje telekomunikacijų įrangos tiekėja ir 5G technologijos lyderė. Tačiau šis dekretas galėtų suteikti nesąžiningą pranašumą Europos bendrovėms, tokioms kaip Suomijos „Nokia“ ir Švedijos „Ericsson“, kurios taip pat tiekia 5G įrangą. Taigi, „Huawei“ Thomas Miao paragino Italiją užtikrinti, kad taisyklės būtų teisingos visiems tiekėjams, o ne tik taikomos ne Europos bendrovėms.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!