Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/68896/apple-susidure-su-netiketomis-problemomis-kurios-gali-priversti-naudoti-kinu-gamybos-oled-ekranus/spausdinti/

„Apple“ susidūrė su netikėtomis problemomis, kurios gali priversti naudoti kinų gamybos OLED ekranus

Publikuota: 2019-07-13 19:16
Tematika: Verslo naujienos
Autorius: Lukas Snarskis
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

Vienas didžiausių išmaniųjų telefonų gamintojų „Apple“ sulaukė blogų naujienų iš Japonijos. Pastarieji paskelbė, jog nuo šiol norint iš šalies eksportuoti fluoro poliamidą į Korėją reikės gauti specialią licenciją, kuri reikalinga kiekvieną kartą eksportuojant.

„Apple“ susidūrė su netikėtomis problemomis, kurios gali priversti naudoti kinų gamybos OLED ekranus

Kaip žinia, pastaroji medžiaga yra naudojama OLED ekranų gamyboje, o „Apple“ planavo ekranus naujiems savo išmaniesiems pirkti būtent iš Pietų Korėjos kompanijos „Samsung“. Dėl naujos licencijavimo tvarkos viskas gali užtrukti gerokai ilgiau nei įprasta, o tai paskatino „Apple“ ieškoti kito ekranų tiekėjo.

Pranešama, jog „Apple“ naujos kartos „iPhone“ išmaniesiems telefonams turtų naudoti Kinijos kompanijos BOE gaminamus ekranus. Senesnės kartos „iPhone“ telefonai turėjo dviejų atskirų sluoksnių ekranus, kuriuos sudarydavo pats ekranas ir lietimui jautri panelė. Kaip bebūtų, „Samsung“ galėjo pasiūlyti naujos kartos vieno sluoksnio lanksčius OLED ekranus. Tokio tipo ekranas yra gerokai plonesnis, o ir jo gamybos išlaidos yra gerokai mažesnės.

Pietų Korėjos spauda skelbia, jog prie analogiškos technologijos dirba ir kinų BOE. Įdomu tai, jog pastaroji kompanija yra didžiausias visoje Kinijoje ir pastaruoju metu jau turėjo ne vieną užsakymą iš „Huawei“. BOE vadovai tikisi, jog jiems pavyks pasiekti susitarimą ir su „Apple“.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!