Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/68876/lietuviu-sukurtas-skolininku-siaubas-zengia-i-europa/spausdinti/

Lietuvių sukurtas skolininkų siaubas žengia į Europą

Publikuota: 2019-07-12 10:23
Tematika: Verslo naujienos
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Lietuvių sumanytas ir Jungtinėje karalystėje įsikūręs finansinių technologijų startuolis „Inform Debtor“ praneša apie plėtrą Europoje – analogo Lietuvoje neturinčia skolų išieškojimo platforma jau domisi Portugalijos, Ispanijos, Italijos ir JAV šalių rinkos.

„Inform Debtor“ atstovų teigimu, plėtrą užsienyje paskatino pastebimai išaugęs klientų, pageidaujančių informuoti skolininką užsienyje ir skolą atgauti per partnerius kitose šalyse, skaičius.

„Pastaraisiais metais sulaukdavome vis daugiau klientų užklausų, prašančių padėti atgauti skolas per užsienio partnerius, todėl jų patogumui savo platformoje sudarėme galimybę aukciono būdu už patrauklų mokestį savo skolą pasiūlyti skolų išieškojimo kompanijoms užsienio valstybėse“, – sako „Inform Debtor Ltd“ generalinis direktorius Dovydas Varkulevičius.

Pasak D. Varkulevičiaus, „Inform Debtor“ platformoje veikiančia sistema per šiuos metus jau pasinaudojo daugiau kaip 550 vartotojų, kurie informavo ir aukciono būdu paskelbė beveik 14,5 milijonų eurų skolų įvairiose Europos šalyse.

„Sparčiai greitėjantis gyvenimo tempas įpareigoja, kad kreditorius savo lėšas atgautų kuo greičiau. Mūsų platforma, užtikrindama, kad vartotojui už patrauklią kainą bei interneto greičiu galės informuoti skolininką, bet taip pat išvengs galvos skausmo randant patikimą partnerį skolai atgauti“, – pabrėžia D. Varkulevičius.

Sparčiai besiplečiant užsienio partnerių skaičiui, lietuviškoms įmonėms sudaroma galimybė ne tik atgauti skolas, tačiau tuo pačiu skelbia aukcione apie skolas ir skolininkus skatindami savo klientus jas skelbti interneto platformoje. Tokiu būdu Lietuvoje veikiančios įmonės ne tik sutaupo laiko ieškant kas padės jiems atgauti pinigus esančius pas vengiančius mokėti klientus ar verslo partnerius, bet ir sutaupydamos iki 90% skolos išieškojimo ir skolininko informavimo išlaidų.

Šiuo metu „Inform Debtor“ aktyviai bendradarbiauja su partneriais labiausiai įsiskolinusiose Europos valstybėse Portugalijoje, Ispanijoje ir Italijoje. Intensyvios derybos dėl tolimesnės plėtros vyksta dar 24 Europos valstybėse. Partnerystės su „Inform Debtor“ siekia ir potencialūs partneriai Šiaurės Amerikoje.

Pasak Bloomberg.com pasaulinė skolų rinka yra išaugusi iki 240 trilijonų dolerių, o pasaulinės verslo skolos išaugusios iki 19 trilijonų dolerių. Europoje verslo skolos sudaro apie 6 trilijonus eurų. Augant skolų rinkai pasaulio mastu, atgauti skola su minimaliomis išlaidomis ir maksimaliai greitai tampa ypač aktualu.

Startuolių įkurtą skolų išieškojimo platforma Lietuvoje veikia nuo 2018 lapkričio. Platformą įkurti p askatino klientų ir partnerių skundai apie nuolat vėluojančius atsiskaitymus ir nemokius klientus.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!