Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/68848/huawei-ikurejas-prognozuoja-nauja-musi-su-jav-susirems-del-daiktu-interneto-technologiju/spausdinti/

„Huawei“ įkūrėjas prognozuoja naują mūšį su JAV – susirems dėl daiktų interneto technologijų

Publikuota: 2019-07-10 12:53
Tematika: Verslo naujienos
Inf. šaltinis: LRT.lt

Kinijos telekomunikacijų milžinės įkūrėjas Renas Zhengfei’us interviu „Financial times“ metu sakė, kad jo bendrovė yra aiški daiktų interneto technologijų lyderė, o tai nepatiks JAV. Pasak jo, išmaniosios gamyklos su „Huawei“ daiktų interneto technologijomis efektyviai veikia Kinijoje ir tik laiko klausimas, kada jos bus statomos kituose žemynuose.

„Huawei“ įkūrėjas prognozuoja naują mūšį su JAV – susirems dėl daiktų interneto technologijų

Jo teigimu, „Huawei“ davikliai, jutikliai, mikroschemos ir netgi programinė įranga sėkmingai prjungia gamyklų grindis prie interneto, todėl visus gamybos procesus galima automatizuoti, vienas darbuotojas gali prižiūrėti visa gamybos liniją.

Vadovas teigė, kad Kinijoje esančios gamyklos yra puiki vieta išbandyti šias technologijas ir sukurti pasaulinius daiktų interneto standartus. Skaičiuojama, kad daiktų interneto sektorius Kinijoje šiuo metu vertas 45 milijardų dolerių ir kasmet paauga apie 25 procentus.

„Huawei“ įkūrėjas mano, kad būtent kinų pranašumas diegiant daiktų interneto technologijas bus kitas JAV administracijos taikinys. „Jie tikrai bandys suduoti mums smūgį šiame sektoriuje. Ir mes tam smūgiui esame pasiruošę“, – sakė R. Zhengfei’us. Jo nuomone, tarptautiniai daiktų interneto standartai bus nustatyti pagal „Huawei“ technologijas, nes, pavyzdžiui, konkurentai „Qualcomm“ šiuo klausimu atrodo gana silpnai.

Visgi technologijų ekspertai pabrėžia, kad daiktų interneto rinkoje nėra aiškaus technologijų lyderio. Tiesa, „Huawei“ turi plačiausią produktų asortimentą. Kinijos bendrovės atstovai tikisi, kad jų įdirbis diegiant 5G ryšį leis jiems dominuoti pramoninėje daiktų interneto rinkoje, nes didelės spartos ryšys išmaniosioms gamykloms, kur mažame plote prie interneto prijungiama milijonai įrenginių, yra būtinybė.

Šiuo metu „Huawei“ turi daugiausia patentų, reikalingų kuriant tarptautinius standartus atitinkantį 5G daiktų internetą. Bevielio 5G interneto atveju standartus nustatė viena tarptautinė institucija, 3GPP, tačiau dėl daiktų interneto technologijų sprendimą dar turės priimti daugybė organizacijų.

Nors „Huawei“ yra ryški pramoninio daiktų interneto lyderė, tačiau viso baigtinio produktų ir sprendimų paketo negali pasiūlyti net ir ji. Teigiama, kad už Kinijos ribų milžinės „OceanConnect“ daiktų interneto platforma susidurs su „Amazon“ ar „Google“ debesijos konkurencija. Be to, kiniškos mikroschemos turės atlaikyti „Qualcomm“ ir „Intel“ produktų konkurenciją.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!