Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/68840/es-investuoja-35-mln-euru-i-dirbtinio-intelekto-sprendimus-skirtus-vezio-prevencijai-ir-gydymui/spausdinti/

ES investuoja 35 mln. eurų į dirbtinio intelekto sprendimus, skirtus vėžio prevencijai ir gydymui

Publikuota: 2019-07-09 18:38
Tematika: Verslo naujienos
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Šiandien Europos Komisija paskelbė kvietimą teikti paraiškas projektų, skirtų vėžio diagnostikos medicininių vaizdų analizės, grindžiamos dirbtiniu intelektu, priemonėms sukurti. Kvietimas taip pat apima kitas priemones, susijusias su dažniausiai pasitaikančių vėžio formų prevencija, prognozavimu ir vertinimu. Šiems projektams numatyta skirti 35 mln. eurų.

ES investuoja 35 mln. eurų į dirbtinio intelekto sprendimus, skirtus vėžio prevencijai ir gydymui

Šis kvietimas vykdomas pagal programą „Horizontas 2020“. Pagal šią programą Europos Komisija numato skirti iš viso 177 mln. eurų sveikatos priežiūros ir globos skaitmeninei transformacijai, patikimiems skaitmeniniams sprendimams ir kibernetinei saugai sveikatos ir priežiūros srityje.

Už sveikatą ir maisto saugą atsakingas EK narys Vytenis Andriukaitis sakė: „Dirbdami išvien ir su visais ES partneriais dalydamiesi vėžio prevencijos, diagnozavimo ir gydymo technologinėmis naujovėmis, galėsime daug geriau padėti pacientams“.

Už skaitmeninę ekonomiką ir skaitmeninės visuomenės reikalus atsakinga Komisijos narė Mariya Gabriel: „Šiandienos investicijos dar kartą parodo mūsų tvirtą pasiryžimą remti pažangias technologijas, kurios formuos Europos Sąjungos sveikatos sektoriaus ateitį. Kartu su valstybėmis narėmis turime sukurti sistemą, kurioje inovacijos teiktų naudą visiems europiečiams bei padėtų užtikrinti individualių poreikių ir sveikatos apsaugos sistemų galimybių dermę.“

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!