Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/68830/tesla-sumuse-rekorda-tokiu-rezultatu-nesitikejo-net-volstryto-finansu-analitikai/spausdinti/

„Tesla“ sumušė rekordą – tokių rezultatų nesitikėjo net Volstryto finansų analitikai

Publikuota: 2019-07-09 07:12
Tematika: Verslo naujienos
Autorius: Darius Verbickas
Aut. teisės: ©Technologijos.lt
Inf. šaltinis: Technologijos.lt

„Tesla“ paviešino savo 2-ojo ketvirčio elektromobilių gamybos bei jų pristatymo rezultatus. Tokio gero ketvirčio nesitikėjo net Volstryto finansų analitikai.

„Tesla“ skelbia, kad per gegužės-birželio mėn. iš viso pagamino 87048 elektromobilius ir pirkėjams pristatė 95200 „Model S/X“ ir „Model 3“ elektromobilių.

„Tesla“ sumušė rekordą – tokių rezultatų nesitikėjo net Volstryto finansų analitikai

Kalbant dar detaliau, tai kompanija per II-ąjį ketvirtį pagamino 14517 „Model S/X“ ir net 72531 „Model 3“ elektromobilių. O pirkėjams pristatė 17650 „Model S/X“ ir 77550 „Model 3“.

Tai yra ženkliai didesni rodikliai, nei tikėjosi Volstryto analitikai. Jie prognozavo, jog „Tesla“ geriausiu atveju pirkėjams sugebės pristatyti 88000 elektromobilių. Gana dažnai pasigirsdavo įvairių ir su elektromobilių pristatymu susijusių keblumų, kuriuos panašu, kad „Tesla“ sugebėjo išspręsti.

Šis ketvirtinis „Tesla“ kompanijai yra ženkliai geresnis ir už pirmąjį šių metų ketvirtį. Per pirmuosius 3 šių metų mėn. „Tesla“ kompanija sugebėjo pirkėjams pristatyti 12100 „Model S/X“ ir 50900 „Model 3“ elektromobilių. Tad II-ojo ketvirčio augimas, palyginus su I-uoju, siekia net 51 proc., o metinis augimas tiesiog įspūdingas – 217 proc.

„Tesla“ savo išplatintame pranešime teigia, kad „tai rekordinis elektromobilių gamybos apimčių ir šių automobilių pristatymo pirkėjams ketvirtis. Mes padarėme reikšmingų pakeitimų globalioje logistikos sistemoje ir mūsų elektromobilių pristatymų rezultatai išaugo. Tikime, kad III-ojo ketvirčio rezultatai bus dar geresni.“

Būtent pristatymo srityje „Tesla“ kompanijai ir toliau teks labai pasistengti, nes per šį ketvirtį priimtų užsakymų vėl buvo daugiau, nei pavyko pristatyti elektromobilių. Tad bendras kompanijos pristatytų elektromobilių skaičius dar vis atsilieka. Bet žvelgiant į naujausią statistiką matyti daug pozityvių ženklų. Ir jei „Tesla“ kompanijai pavyks išlaikyti tokį tempą, labai tikėtina, kad metų pabaigoje Elonas Muskas galės džiaugtis įvykdęs savo pažadą – 400 000 elektromobilių, pristatytų pirkėjams.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!