Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/68828/ismaniuju-telefonu-turetojai-siemet-jau-isleido-virs-39-mlrd-jav-doleriu-ivairiomis-programelems/spausdinti/

Išmaniųjų telefonų turėtojai šiemet jau išleido virš 39 mlrd. JAV dolerių įvairiomis programėlėms

Publikuota: 2019-07-08 19:39
Tematika: Verslo naujienos
Autorius: Lukas Snarskis
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

Sunku patikėti, tačiau išmaniųjų telefonų vartotojai praėjusiais metais išleido daugiau nei 71 mlrd. JAV dolerių „Play Store“ ir „App Store“ parduotuvėse. Tokie skaičiai yra išties neįtikėtini, tačiau šiemet ši suma gali būti dar labiau padidinta.

Kaip skelbia „Sensor Tower“, šiemet „Android“ ir „iOS“ telefonų naudotojai jau spėjo išleisti daugiau nei 39,7 mlrd. JAV dolerių pirkdami įvairiausias programėles ar žaidimus. Tai reiškia, jog lyginant su praėjusiais metais, pardavimai tokio tipo parduotuvėse išaugo net 15,4 proc.

Išmaniųjų telefonų turėtojai šiemet jau išleido virš 39 mlrd. JAV dolerių įvairiomis programėlėms

„App Store“ generuoja didesnes pajamas

Žvelgiant į dvi populiariausias parduotuves – didelių pokyčių nematyti. „App Store“ ir toliau generuoja didesnes pajamas, tačiau „Android“ vartotojai pirmauja pagal parsiuntimų skaičių. Kalbant apie pajamas, vertėtų žinoti, jog „Apple“ įrenginių parduotuvė šiemet jau surinko 25,5 mlrd. JAV dolerių, o analogiška „Android“ parduotuvė – 14,2 mlrd.

Ir nors „Google“ generuojamos pajamos iš „Play Store“ gerokai nusileidžia „Apple“, tačiau „Android“ vartotojai padidino kompanijos gaunamas pajamas net 19,6 proc. Praėjusiais metais, tuo pačiu laikotarpiu, jie išleido 11,8 mlrd., o šiemet ši suma jau pasiekė 14,2 mlrd. JAV dolerių. „App Store“ pajamų augimas siekia 13,2 proc.

„Play Store“ absoliutus parsiuntimų lyderis

Šiemet išmaniųjų telefonų naudotojai parsisiuntė daugiau nei 56,7 mlrd. Įvairiausių aplikacijų, o didžioji dalis jų – „Android“ platformoje. Skelbiama, jog „Android“ telefonų turėtojai šiemet parsisiuntė jau 41,9 mlrd. Įvairiausių programėlių. Tuo tarpu „Apple“ platformoje skaičiai žymiai mažesni – vos 14,8 mlrd.

Įdomu ir tai, jog „Google“ gali džiaugtis 16,4 proc. pakilusiais parsiuntimais, kai tuo tarpu „App Store“ parsiuntimai sumažėjo 1,4 proc. Tuo pačiu paskelbta ir aplikacija, kurioje vartotojai išleidžia daugiausiai pinigų.

Skelbiama, jog „Tinder“ naudotojai išleidžia daugiausiai pinigų. Šiemet šioje aplikacijoje išleista jau virš 497 mln. JAV dolerių, o tai reiškia, jog programėlės kūrėjų pajamos augo net 32 proc. Antroje pozicijoje – „Netflix“, kurių pajamos per pirmuosius šešis metų mėnesius sudaro 399 mln. JAV dolerių.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!