Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/68717/lyg-zaibas-is-giedro-dangaus-huawei-vel-dirbs-su-jav-kompanijomis/spausdinti/

Lyg žaibas iš giedro dangaus: „Huawei“ vėl dirbs su JAV kompanijomis

Publikuota: 2019-07-01 09:40
Tematika: Verslo naujienos
Aut. teisės: ©Alfa.lt
Inf. šaltinis: Alfa.lt

JAV kompanijos ir toliau galės dirbti su šnipinėjimu apkaltinta Kinijos gigante „Huawei“, paskelbė JAV prezidentas Donaldas Trumpas.

Portalas androidauthority.com pažymi, kad toks įvykių posūkis yra pribloškiantis, mat dar prieš kelias savaites D. Trumpo administracija „Huawei“ įvardijo kaip didelę grėsmę JAV saugumui. Tokie kaltinimai bendrovei stipriai atsirūgo – jai buvo apriboti „Android“ operacinės sistemos ir „Google“ bendrovės ištekliai.

Osakoje vykstančio G20 viršūnių susitikimo metu JAV prezidentas teigė, kad JAV bendrovės „galės parduoti savo įrangą „Huawei“, tačiau nesileido į detales. D. Trumpas abstrakčiai paminėjo, kad kalbama apie įrangą, „nekeliančią pavojaus saugumui“. Dabar spekuliuojama, kad „Huawei“ bus prieinami išmaniesiems telefonams ir planšetėms dažnai naudojami „Qualcomm“ procesoriai, taip pat „Android“ operacinės sistemos.

Manoma, kad tokį sprendimą D. Trumpo administracija priėmė dėl spaudimo tiek iš Kinijos, tiek iš pačių JAV, kurių bendrovės, kaip „Intel“ ir „Xilinx“, per lobistus aktyviai siekė priversti JAV vyriausybę sušvelninti sankcijas „Huawei“. Toks JAV kompanijų sprendimas – apskaičiuotas ir pragmatiškas; vien 2018 metais Kinijos gigantė vien bendrovių „Qualcomm“, „Intel“ ir „Micron“ įrangai išleido apie 11 mlrd. JAV dolerių.

Kinijos vyriausybė, tampriai susijusi su „Huawei“, taip pat ėmėsi spaudimo, sankcijų bendrovei atšaukimą įvardindama kaip esminę sąlygą bet kokiam prekybos tarp Kinijos ir JAV susitarimui.

Gegužės vidury JAV paskelbus sankcijas „Huawei“, bendrovė iš anksto apsirūpino būtinomis detalėmis savo prekių gamybai trejų mėnesių laikotarpiui, todėl dar turi raumenų ir išteklių pakovoti su JAV sankcijomis. Tačiau pastarosios jau smogė kompanijai – netgi jei būtų atšauktos kitą savaitę, „Huawei“ teigia, kad jos pelnas 2019 metais bus 30 mlrd. JAV dolerių mažesnis, nei tikėtasi, nekalbant apie prekės ženklo prestižui ir reputacijai padarytą žalą.

Kartu gali niekais pavirsti ir prognozės, kad „Huawei“ 2020-aisiais įgyvendins ilgametį savo tikslą – mobiliųjų telefonų rinkoje aplenks pagrindinę savo konkurentę „Samsung“ ir užims lyderės vietą.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!