Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/68495/pernai-modus-group-pajamos-augo-ketvirtadaliu-ebitda-30-proc/spausdinti/

Pernai „Modus Group“ pajamos augo ketvirtadaliu, EBITDA – 30 proc.

Publikuota: 2019-06-13 11:25
Tematika: Verslo naujienos
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

„Modus Group“ (UAB „Modus Grupė“) pajamos 2018 m. pasiekė 342,94 mln. eurų , bendrovė uždirbo 28,54 mln. eurų pelno prieš palūkanas, mokesčius, nusidėvėjimą bei amortizaciją (EBITDA). Įmonių grupės pajamos ir EBITDA, lyginant su 2017 m., padidėjo atitinkamai 26 proc. ir 30 proc.

„Praėjusiais metais vykdėme aktyvią plėtrą ir investavome daugelyje veiklos sričių – tai prisidėjo prie spartaus visos grupės pajamų augimo. Jas didino atsinaujinančios energetikos projektų plėtra Lietuvoje ir kaimyninėse šalyse – Lenkijoje ir Baltarusijoje. Prie augimo taip pat prisidėjo nuosekli „CityBee“ plėtra Lietuvoje bei žingsnis į pirmąją užsienio rinką – Lenkiją. Sėkmingai veikė ir grupei priklausantis automobilių verslas, teigiamos įtakos pajamoms taip pat turėjo automobilių parkavimo bendrovės „UniPark“ sujungimas su „City Parking Group“, – teigia Liudas Liutkevičius, įmonių grupės „Modus Group“ valdybos pirmininkas.

Sparčiausias pajamų augimas 2018 m. užfiksuotas iš grupės veiklos energetikos bei mobilumo srityse. Grupei priklausančių energetikos bendrovių pajamos padidėjo beveik 115 proc., o su mobilumo paslaugomis susijusių verslų – beveik 99 proc.

„Modus Group“ įmonių investicijos į įvairias veiklos sritis Lietuvoje ir užsienio rinkose pernai augo keturis kartus ir sudarė 64,73 mln. eurų. Didžioji jų dalis teko energetikos projektams – 50,34 mln. eurų, taip pat su mobilumo paslaugomis susijusių verslų plėtrai – 10,1 mln. eurų. Didelė investicijų dalis buvo nukreipta į verslo plėtrą užsienio rinkose.

Pasak L. Liutkevičiaus, šios investicijos atspindi ilgalaikius grupės augimo prioritetus – žaliąją energetiką ir inovatyvias mobilumo paslaugas. Be to, vis daugiau naujų „Modus Group“ projektų įgyvendinama už Lietuvos ribų: pernai pastatytos penkios naujos biodujų jėgainės Baltarusijoje, pradėtos saulės jėgainių statybos Lenkijoje, vystomi energetikos projektai kitose Europos šalyse, į savo pirmąją užsienio rinką žengė „CityBee“.

Pagrindines investicijas 2019-aisiais „Modus Group“ planuoja nukreipti į atsinaujinančią energetiką bei mobilumo sprendimus – šiose srityse bendrovė planuoja ir toliau išlaikyti spartų plėtros tempą.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!