Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/68441/vienos-durys-uzsidaro-kitos-atsidaro-huawei-pletos-5g-rysi-rusijoje/spausdinti/

Vienos durys užsidaro – kitos atsidaro: „Huawei“ plėtos 5G ryšį Rusijoje

Publikuota: 2019-06-10 09:08
Tematika: Verslo naujienos
Autorius: Ignas Petrikonis
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

„Huawei“, kinų elektronikos ir telekomunikacijų kompanija, šiuo metu JAV laikoma grėsme šalies saugumui, ką tik pasirašė sutartį su didžiausiu Rusijos mobiliojo ryšio operatoriumi „MTS“, kuria įsipareigojama plėtoti 5G ryšio tinklą per ateinančius metus.

Dokumentas buvo pasirašytas tada, kai Kinijos lyderis Xi Jinping atvyko į Maskvą oficialaus vizito pas Rusijos prezidentą Vladimirą Putiną.

Vienos durys užsidaro - kitos atsidaro: „Huawei“ plėtos 5G ryšį Rusijoje

Susitarimas numato „5G technologijos vystymą ir pilotinį penktos kartos tinklo bandymą 2019-2020 metais“, taip rašoma „MTS“ pranešime.

Pranešime cituojamas vienas „Huawei“ lyderių Guo Ping yra „labai laimingas“ dėl susitarimo „tokioje strateginės svarbos srityje kaip 5G“.

Maskvoje Kinijos lyderis pavadino Vladimirą Putiną artimu draugu, primindamas, jog jie per pastaruosius 6 metus buvo susitikę net 30 kartų. Xi Jinping tai jau aštunta kelionė į Rusiją nuo 2012 metų.

„Mes ir toliau stiprinsime abipusę paramą svarbiausiais klausimais“, –sakė Xi sėdėdamas puošnioje Kremliaus salėje šalia Rusijos prezidento.

Maskvos ryšiai su JAV pašlijo dėl Ukrainos krizės, karo Sirijoje bei kaltinimų Kremliui kišusis į 2016 Jungtinių Valstijų prezidento rinkimus. Kinija šiuo metu yra įsivėlusi į prekybos karą su Vašingtonu.

„Protekcionizmas ir vienpusis požiūris šiuo metu populiarėja ir vis dažiau laikomasi jėgos bei hegemonijos politikos“, – teigė Xi.

„Huawei“ neramumų patyrė gegužę, kai Donald’o Trump’o administracija uždraudė didžiosioms JAV elektronikos įmonėms parduoti pažangią techniką „Huawei“ dėl kaltinimų šnipinėjimu.

Ekspertų teigimu, JAV sprendimas, kuris pradės veikti jau po 3 mėnesių, grasina kompanijos išlikimui, nes ji yra priklausoma nuo amerikiečių gaminamų mikroschemų.

Kai kurios kompanijos jau atsiribojo nuo „Huawei“. Tarp jų buvo ir „Google“, kurios „Android“ operacinė sistema veikia didžiojoje dalyje šuo metu gaminamų telefonų.

„Huawei“ potencialus įsitraukimas į Jungtinės Karalystės 5G tinklo infrastruktūros kūrimą yra politiškai jautrus ir Teresos May vyriausybė atkakliai tvirtina dar nepriėmusi sprendimo.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!