Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/68299/metu-fintech-ondato-nuskyne-vokietijos-lietuvos-verslo-apdovanojimu-laurus/spausdinti/

Metų fintech: „Ondato“ nuskynė Vokietijos-Lietuvos verslo apdovanojimų laurus

Publikuota: 2019-05-30 16:39
Tematika: Verslo naujienos
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Trečiadienį Vilniuje kasmetiniuose Vokietijos ir Baltijos šalių prekybos rūmų apdovanojimuose triumfavo unikalų KYC (Pažink savo klientą) sprendimą verslui sukūrusi bendrovė „Ondato“. Šiemet rūmai apdovanojo geriausias fintech sektoriaus bendroves.

Organizatorių teigimu, „Ondato“ pergalę nulėmė inovatyvūs sprendimai ir didelis potencialas Vokietijos rinkoje. „Ondato“ sukurta KYC sistema jau diegiama viename Lietuvoje veikiančiame banke.

Metų fintech: „Ondato“ nuskynė Vokietijos-Lietuvos verslo apdovanojimų laurus

„Apdovanojimai startuoliams nėra noras pasipuikuoti ir gauti dėmesio – kartais tik tokiu būdu sužinai, kad esi teisingame kelyje. Tiek technologijų rinkos, tiek verslo bendruomenės susidomėjimas yra labai svarbus rodiklis, padedantis planuoti ir prognozuoti tolesnę projekto plėtrą“, – pažymėjo „Ondato“ vadovas Liudas Kanapienis.

„Ondato KYC“ praėjusių metų pabaigoje taip pat tapo tarptautinio mokėjimų bendrovės „MasterCard“ bei investicijų fondo „NFT Ventures“ projekto „Lighthouse“ finalininku.

„Ondato KYC“ – verslui skirta kompleksinė informacijos apie klientą (angl. KYC – Know Your Customer) platforma, grindžiama masyvių duomenų (angl. Big Data) analitika ir dirbtinio intelekto (AI) sprendimais. „Ondato KYC“ unikali tuo, kad bene pirmoji išnaudoja visą rinkinį biometrikos, nuotolinės identifikacijos bei klientų patikimumo patikros įrankių, nepriklausomai nuo kliento buvimo vietos.

Šis sprendimas yra įgyvendintas naudojant vaizdo identifikaciją ir balso atpažinimą su AI sprendimais. „Ondato KYC“ suteikia galimybę iš bet kurios pasaulio vietos virtualiai susisiekti su banku, greitai registruotis ir iškart gauti patvirtinimą. Klaidų tikimybę eliminuoja tai, kad banke kliento atpažinimo ir registravimo procedūras atlieka AI pagrįsta programa, o ne gyvas žmogus.

„Ondato“ sprendimai pritaikyti klientams, kuriems aktualūs asmens tapatumo nustatymo, tikrinimo, duomenų rinkimo ir analizės, personalizuotų ir pritaikytų pagal poreikius finansinės ataskaitų, finansinių rizikų valdymo, tikrinant asmens tapatybę tarptautinėse duomenų bazėse ar juoduosiuose sąrašuose sprendimai. Tokie sprendimai itin aktualūs taikant tarptautines sankcijas asmenims bei organizacijoms, identifikuojant asmenų sąsajas su politika (PEP).

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!