Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/68170/nepaisant-krizes-huawei-vadovas-tryksta-pasitikejimu-su-5g-rysiu-musu-niekas-nepavys/spausdinti/

Nepaisant krizės „Huawei“ vadovas trykšta pasitikėjimu: su 5G ryšiu mūsų niekas nepavys

Publikuota: 2019-05-21 21:08
Tematika: Verslo naujienos
Inf. šaltinis: LRT TV naujienų tarnyba, LRT.lt

Jungtinės Valstijos laikinai sumažino Kinijos telekomunikacijų milžinei „Huawei“ taikomus apribojimus, savo ruožtu „Huawei“ įkūrėjas pareiškė, kad Amerika neįvertina, ką gali jo bendrovė.

Praėjusią savaitę Vašingtonas uždraudė šiai Kinijos bendrovei parduoti amerikietiškas prekes ir programinę įrangą - esą, „Huawei“ kelia grėsmę nacionaliniam saugumui.

Tačiau pirmadienį Jungtinių Valstijų Prekybos departamentas iki rugpjūčio 19-osios numatė taikyti išimtį: kad „Huawei“ galėtų palaikyti jau turimus telekomunikacijų tinklus ir užtikrintų jau esamų vartotojų saugumą.

Naujiems produktams ji turės gauti kur kas sunkiau išduodamas licencijas. Tačiau „Huawei“ vadovas Renas Zhengfei‘jas Kinijos žiniasklaidai pareiškė, kad ši lengvata jam nerūpi – esą, jo bendrovė jau seniai rengėsi tokiam scenarijui ir pabrėžė, kad Jungtinių Valstijų vyriausybė nepakankamai įvertina įmonės galimybes – esą jokia pasaulio bendrovė dar kelerius metus nepavys „Huawei“ pažangos kuriant penktosios kartos mobilųjį ryšį.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!