Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/68151/novameta-persikele-i-3-kartus-didesne-gamykla-kaune/spausdinti/

„Novameta“ persikėlė į 3 kartus didesnę gamyklą Kaune

Publikuota: 2019-05-20 17:22
Tematika: Verslo naujienos
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Pasak UAB „Novameta“ generalinio direktoriaus Mindaugo Jonuškio, persikėlimą į net 3 kartus didesnę gamyklą lėmė keletą paskutinių metų vykęs nuoseklus ir ženklus užsakymų augimas bei matomas gamybinis potencialas ateityje, rašoma pranešime spaudai.

„Paskutinius 3 metus augome po 25 % kasmet, plėtėme eksporto kryptis ir šiandien eksportuojame daugiau nei į 20 skirtingų pasaulio rinkų. Mes tiesiog išaugome savo ankstesniąją gamyklą, todėl, norėdami patenkinti rinkos paklausą bei didinti gamybinius pajėgumus, turėjome keltis į didesnę erdvę ir toliau investuoti į technologijas.

Vien tik šių metų investicijos viršija 8 mln. eurų. Pakeitėme ne tik patalpas, bet ir atsinaujinome technologiškai. Mūsų kryptis yra pramonė 4.0, tad, dirbdami ta linkme, įdiegėme itin modernią lazerinę ir kitą technologinę įrangą, kuri į vieną pusiau automatizuotą liniją leidžia apjungti keletą skirtingų įrengimų.

Šis gamybinių procesų robotizavimas, automatizavimas ir skaitmenizavimas stiprina mūsų konkurencinį pranašumą – sudėtingus, personalizuotus užsakymus gaminti kokybiškai ir itin greitai. Iki naujos įrangos papildymo kai kurie lankstymo darbai trukdavo 5-6 kartus ilgiau nei dabar. Pavyzdžiui, anksčiau naudotomis juostinio pjovimo staklėmis vamzdis buvo pjaunamas apie 60 sekundžių, dabar šis procesas, naudojant vamzdžių lazerinio pjovimo stakles „Trumpf TruLaser Tube 5000“, sutrumpėjo net 6 kartus – iki 10 sekundžių.

Kiekvieną mėnesį mes padarome apie 100 000 skirtingų detalių, tad komunikacija tarp pačių staklių padeda daug efektyviau ir paprasčiau valdyti itin didelius informacijos srautus“, – naujas technologijas pristato kompanijos vadovas.

UAB „Novameta“ šiuo metu dirba 21 rinkoje ir kasdien pagamina įrangą 5-6 profesionalioms virtuvėms.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!