Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/68084/jav-auksciausiasis-teismas-leido-vartotojams-teikti-ieskinius-apple-del-app-store/spausdinti/

JAV Aukščiausiasis Teismas leido vartotojams teikti ieškinius „Apple“ dėl „App Store“

Publikuota: 2019-05-15 11:50
Tematika: Verslo naujienos
Aut. teisės: ©TopCom.lt
Inf. šaltinis: TopCom.lt

JAV Aukščiausiasis Teismas priėmė sprendimą, kuriuo remiantis vartotojai dabar gali pateikti „Apple“ antimonopolinius ieškinius, kaltindami bendrovę dėl per aukštų kainų „App Store“ programėlių parduotuvėje.

JAV Aukščiausiasis Teismas leido vartotojams teikti ieškinius „Apple“ dėl „App Store“

Šis sprendimas buvo priimtas po aštuonerių metų bylinėjimosi, kuris prasidėjo 2011 m. Tuomet ieškovių grupė teigė, kad „Apple“ monopolizavo „iOS“ programų rinką ir dėl dėl faktinės konkurencijos stokos už programėlių pardavimą imdavo aiškiai per didelius 30 proc. komisinius, kurie buvo perkeliami vartotojams.

Savo ruožtu „Apple“ atstovai teigė, kad techniškai vartotojai, perkantys „App Store“ programas, nėra įmonės klientai, nes jie perka programėles iš kūrėjų. Tačiau teismas atmetė gynybos argumentus ir priėmė sprendimą ieškovių naudai.

Ekspertai mano, kad šis sprendimas gali būti precedentas ne tik „Apple“, bet ir kitoms technologijų įmonėms, įskaitant „Google“.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!