Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/67827/tarptautine-kompanija-darbuotoju-lietuvoje-nutare-ieskoti-pasitelkusi-linkedin/spausdinti/

Tarptautinė kompanija darbuotojų Lietuvoje nutarė ieškoti pasitelkusi „Linkedin“

Publikuota: 2019-04-23 20:07
Tematika: Verslo naujienos
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Pernai į Baltijos šalių rinką įžengusi tarptautinė programavimo kursų kompanija „Software Development Academy“ šiemet planuoja sparčią plėtrą regione. Vien tik Lietuvoje akademija ketina įdarbinti 15 programavimo mokytojų. Bendrovė, kuri šiuo metu turi daugiau kaip 600 instruktorių Europoje, tinkamų kandidatų paiešką Lietuvoje nutarė vykdyti pasitelkdama ne tradicinius darbo skelbimus, o socialinius tinklus.

„Baltijos šalys, o ypač Lietuva – strateginės mūsų akademijos plėtros rinkos. Matome didelį susidomėjimą programavimo kursais, kuriuos baigę žmonės, iki tol neturėję jokios patirties IT, nori keisti savo karjeros kryptį ir tiki, kad „SDA“ padės tai įgyvendinti. Todėl šiuo metu mes intensyviai ieškome instruktorių – aktyvių programuotojų ir programų testuotojų“, – sako Karolina Mroch, „Software Development Academy“ programavimo instruktorių tinklo koordinatorė Europos Sąjungos šalyse.

Pasak K. Mroch, tradiciniai darbuotojų paieškos būdai tokie, kaip reklaminiai darbo skelbimai ar įdarbinimo agentūrų paslaugos ieškant programavimo instruktorių, nepasiteisino.

„Manau, kad pagrindinė problema ta, jog žmonėms sunku perprasti siūlomo vaidmens esmę. Todėl nutarėme mokytojų paiešką vykdyti socialiniame tinkle „Linkedin“, nes čia galime tiesiogiai susisiekti, bendrauti ir diskutuoti su kandidatais, atsakyti į jiems kylančius klausimus“, – teigia K. Mroch.

Mėginimas surasti programavimo instruktorių su įdarbinimo agentūros pagalba, programavimo akademijos atstovams taip pat buvo ne itin sėkmingas. „Mus labiausiai nustebino tai, kad nė viena galvų medžioklės įmonė nesiryžo priimti mūsų iššūkio argumentuodama, kad programuotojai neieško ir nesiima papildomo darbo. Tačiau paaiškėjo, kad reali padėtis yra visiškai priešinga. Daugelis specialistų darbą programavimo akademijoje vertina kaip galimybę augti ir gilinti savo profesinius įgūdžius“, – pažymi K. Mroch.

Pasak programavimo akademijos atstovės, programuotojai turi didelę patirtį, kuria jie, tapę mentoriais, mielai dalinasi su kitais. „Tapę programavimo akademijos mokytojais, IT specialistai įgyja kitų karjerai naudingų įgūdžių, tokių kaip viešas kalbėjimas, bendravimas su auditorija ir diskusijų moderavimas. Tai neabejotinai padeda tapti dar platesnio profilio specialistu“, – įsitikinusi K.Mroch.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!