Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/67702/cern-startuolis-privataus-elektroninio-pasto-paslaugu-kurejai-dirbs-ir-vilniuje/spausdinti/

CERN startuolis: privataus elektroninio pašto paslaugų kūrėjai dirbs ir Vilniuje

Publikuota: 2019-04-12 11:13
Tematika: Verslo naujienos
Inf. šaltinis: LRT.lt

Šveicariškas startuolis „ProtonMail“ išgarsėjo tada, kai pirmasis pasaulyje sukūrė privatų ir saugų elektroninį paštą, kuriuo gali naudotis net ir jokių technologinių žinių neturintys vartotojai. Pasak kompanijos atstovų, sprendimą plėstis Lietuvoje lėmė talentingi specialistai.

„ProtonMail“ savo veiklą pradėjo 2014 metais, Europos branduolinių mokslinių tyrimų organizacijoje (CERN). Idėja sukurti privatų elektroninį paštą, kuriame laiškai būtų užšifruojami dar prieš juos išsiunčiant, patiko tūkstančiams žmonių – per įspūdingo dydžio sutelktinio finansavimo kampaniją startuoliui per kelis mėnesius pavyko pritraukti daugiau nei pusę milijono JAV dolerių.

Šiuo metu kompanijos produktais – elektroniniu paštu „ProtonMail“ ir virtualiu privačiu tinklu (angl. VPN) – naudojasi daugiau nei 12 milijonų žmonių visame pasaulyje.

„Kibernetinis saugumas ilgą laiką buvo aktualus tik organizacijoms, verslo įmonėms. Tačiau populiarėjant dirbtinio intelekto ir duomenų mokslo sprendimams, augant daiktų internetui ir jam pamažu ateinančiam į vartotojų namus duomenų saugumas tampa kiekvieno interneto vartotojo problema. Dėl to vartotojams teikiamų kibernetinio saugumo paslaugų poreikis tik augs, o Lietuva pritraukdama tokias pasaulinio masto įmones stiprina savo pozicijas šiame sektoriuje“, – atidarymo renginyje kalbėjo ekonomikos ir inovacijų ministras Virginijus Sinkevičius.

Vilnius – šeštasis biuras „ProtonMail“ žemėlapyje. Įmonė savo padalinius taip pat turi Ženevoje, Ciuriche, San Franciske, Skopje ir Prahoje. Pasak įmonės atstovų, pastaruoju metu labai auga privatumo internete poreikis. Tai – viena iš priežasčių paskatinusių kompanijos plėtrą.

„Kai kūrėme „ProtonMail“, mūsų tikslas buvo sukurti saugų ir privatų internetą. Savo misiją pradėjome sukūrę šifruoto elektroninio pašto paslaugą. Skirtingai nei daugybė kompanijų, mes nerenkame duomenų apie savo vartotojus ir jų įpročius, nedarome jokios turinio analizės, neparduodame duomenų apie savo vartotojus reklamos užsakovams ir pan. – pasiekti savo pašto dėžutę gali tik pats vartotojas.

Pastaruoju metu pastebime privatumo revoliuciją internete – žmonės ima suprasti savo duomenų svarbą ir ima to reikalauti iš kompanijų. Tai rodo, kad plečiamės teisinga kryptimi ir artimiausiu metu norime pasiūlyti dar daugiau įrankių, saugančių privatumą internete”, – sakė Andy's Yenas, vienas iš kompanijos įkūrėjų.

Jis pasakojo, kad ilgalaikė bendrovės vizija – tapti realia alternatyva tokiems technologijų gigantams kaip „Google“. Tačiau tokiems tikslams pasiekti labai svarbūs aukščiausio lygio specialistai ir jų motyvacija. Anot Andy Yen, būtent tai paskatino pasirinkti Vilnių.

„Globali technologijų rinka išsiskiria tuo, kad jos nevaržo geografinės ribos, galima dirbti bet kurioje pasaulio vietoje, bet kuriuo laiku. Tačiau Vilniuje radome ne tik daug talentingų, bet ir prasmės savo darbe ieškančių žmonių. Tokios vertybinės nuostatos mums yra svarbiausios samdant darbuotojus, todėl ir toliau planuojame čia plėsti savo komandą“, – sakė vadovas.

Šiuo metu įmonės padalinyje Vilniuje dirba keturiolika IT, verslo plėtros ir rinkodaros specialistų. Iš viso įmonėje darbuojasi daugiau nei šimtas žmonių visame pasaulyje.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!